Cum influenteaza materialele de constructie pretul final de vanzare

Advertorial
Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 14:01
9081 citiri
Cum influenteaza materialele de constructie pretul final de vanzare
Sursa foto: https://unsplash.com/

Daca ti s-a intamplat vreodata ca pretul unei locuinte sa ti se para mai mare decat pretul pietei, atunci cu siguranta te-ai intrebat ce anume o face atat de speciala si de ce ar trebui sa platesti un pret mai mare cata vreme ai putea gasi case similare, la preturi mai bune. In realitate insa, pretul final al unei constructii este dat de un cumul de factori, dintre care unul, cel mai obiectiv, face referire la materialele de constructie folosite pentru realizarea acelei cladiri. Iata cum influenteaza materialele pretul constructiei si cum ar trebui privita de fapt aceasta situatie.

Materialele de constructii au caracteristici diferite, in ciuda faptului ca ele sunt concepute practic pentru a face acelasi lucru. Totusi, unele dintre aceste materiale influenteaza pretul unei constructii, deoarece pot avea o calitate mai buna sau pentru ca pot oferi o siguranta mai mare in exploatare. Pentru a intelege influenta materialelor de constructie in pretul de vanzare este nevoie sa analizezi foarte bine situatia si eventual sa ceri lamuriri in acest sens, deoarece in unele cazuri pretul poate creste semnificativ prin folosirea urmatoarelor materiale.

Parchet din lemn masiv

Parchetul poate fi gasit in trei variante principale, fiecare avand ca rol asigurarea unor suprafete traficabile, calduroase si estetice. Totusi, casele unde parchetul din lemn masiv este montat sunt mai scumpe decat casele cu parchet triplu stratificat sau parchet laminat. Parchetul din lemn masiv este un produs mai scump de acoperire pentru pardoseli, iar justificarea consta in faptul ca acest tip de parchet este realizat din lemn adevarat, rezistent si sigur, in vreme ce in cazul celorlalte doua tipuri de parchet sunt folosite aglomerari lemnoase prinse in clei. Rezistenta este asadar sporita, iar din punct de vedere estetic parchetul din lemn masiv este impecabil, usor de recunoscut, facil de intretinut, pe scurt, o adevarata bijuterie in orice locuinta.

Piatra naturala

Fata de placarile ceramice uzuale, cu gresie si faianta, piatra naturala ofera finisaje cu adevarat remarcabile. Mai scumpa decat orice alt tip de acoperire, piatra naturala ofera avantajul rezistentei si al durabilitatii, dar si pe cel estetic. Piatra naturala este prelucrata si ofera finisaje deosebite, unice chiar, pe care te poti baza pe aproape intreaga durata de exploatare a constructiei. O casa placata cu granit, travertin sau marmura este o locuinta in care s-au investit foarte multi bani, iar de regula nici nu ai cum sa iti doresti sa schimbi o astfel de imagine de amenajare. Gresia si faianta reprezinta pe de alta parte tot solutii de acoperire, insa mai ieftine, mai putin rezistente, care se pot demoda in timp. Marmura, granitul si travertinul insa reprezinta optiuni care nu se demodeaza ci din contra, inca sunt considerate a fi produse de lux.

Pretul unei case cu asemenea imunatatiri creste considerabil, la fel ca si in cazul folosirii rasinii epoxidice, un material la fel de bun si de rezistent ca si piatra naturala.

Betonul cu uscare rapida si rezistenta superioara

Desi mai putin folosit la noi in tara, betonul cu aditivi care imbunatatesc proprietatile de rezistenta, durabilitate si uscare este cu siguranta o imbunatatire care creste pretul unei constructii. Finalizarea rapida a lucrarilor de constructie, eficienta sporita si rezistentele mecanice superioare sunt atuuri pe care le ofera materialele, drept pentru care pretul va reflecta calitatea materialelor, dar si pretul de achizitie, superior materialelor traditionale.

Tamplaria, usile metalice, sistemele de incalzire in pardoseala, hidroizolatiile, termoizolatiile sau izolatiile fonice, toate aceste lucruri nu fac altceva decat sa imbunatateasca eficienta unei cladiri, iar acest lucru se va reflecta adesea in pretul acesteia. Alegerea este cu siguranta una subiectiva si personala, insa specialistii ne asigura ca pretul, desi mai mare decat in cazul constructiilor fara aceste ajutoare merita pe deplin platit, deoarece nu face altceva decat sa ne asigure confortul si siguranta de care avem nevoie in fiecare zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#constructie casa, #materiale casa, #pret , #stiri imobiliare