"S.O.S" catre ministrul Novak. Angajatii Salii Polivalente, protest in timpul antrenamentelor nationalei de handbal. Decesul unui sofer a pus paie pe foc

Marti, 16 Martie 2021, ora 20:35
3456 citiri
"S.O.S" catre ministrul Novak. Angajatii Salii Polivalente, protest in timpul antrenamentelor nationalei de handbal. Decesul unui sofer a pus paie pe foc
Nationala feminina de handbal, la Sala Polivalenta

Antrenamentul echipei nationale de handbal feminin a Romaniei a fost perturbat, marti, de angajatii Complexului Sportiv National (CSN) Polivalenta Bucuresti, care au declansat un nou protest spontan impotriva directorul general adjunct Stefan Giuseppe Clinceanu, informeaza Sindicatului National Sport si Tineret (SNST) pe pagina oficiala de Facebook.

"S.O.S. ministrul tineretului si sportului! La Polivalenta protestatarii au intrat in sala in timpul antrenamentului lotului national de handbal feminin al Romaniei. Cerem interventia ministrului Eduard Novak! Nepasarea dvs. poate duce si la actiuni care vor afecta sportul", se arata pe site-ul de socializare citat.

Imbracati cu veste albe si purtand steaguri cu insemnele Sindicatului National Sport si Tineret, protestatarii au patruns in sala in zona tribunelor batand in tobe si scandand "Demisia".

Intr-un comunicat de presa remis, marti, AGERPRES, Sindicatul National Sport si Tineret solicita interventia "imediata a ministrului tineretului si sportului pentru detensionarea conflictului de munca de la Complexul Sportiv National Sala Polivalenta Bucuresti".

"Astazi, 16 martie 2021, este a 5-a zi in care a fost declansat un nou protest spontan si salariatii au decis sa intrerupa activitatea. Conflictul dintre angajati si directorul adjunct al unitatii este ireconciliabil, colectivul il acuza pe directorul adjunct de hartuire in forma continuata, limbaj vulgar, comportament indecent, amenintari si injurii permanente.

Situatia a degenerat si conflictul a explodat odata cu decesul unui coleg, sofer, in varsta de 58 de ani. Oamenii considera ca exista o legatura directa intre moartea colegului si climatul terorizant de munca instaurat de directorul adjunct", se precizeaza in comunicat.

"SNST solicita incetarea de indata a exercitarii, cu caracter temporar, prin detasare, a functiei de director adjunct detinuta de Clinceanu Stefan Giuseppe la Sala Polivalenta! Ministerul Tineretului si Sportului in consideratia atributiilor pe care le are si a parghiilor de care dispune ca institutie ierarhic superioara are obligatia de a interveni si a solutiona conflictul in cel mai scurt timp.

Constatam cu profunda dezamagire ca ministrul Eduard Novak este complet dezinteresat de soarta subordonatilor sai de la Sala Polivalenta, dar si fata buna desfasurare a activitatilor sportive programate in aceasta unitate. In cazul in care nu se va interveni imediat, sindicalistii iau in calcul blocarea tuturor activitatilor, antrenamentelor si competitiilor sportive pana la solutionarea revendicarilor", mai mentioneaza conducerea sindicatului.

Nationala feminina de handbal se pregateste pentru turneul preolimpic din Muntenegru, care va avea loc de vineri pana duminica.

FOTO Ea le-a purtat noroc lui Dennis Man si Mihaila. Aparitie de senzatie pe marginea terenului

Performanta carierei pentru Jaqueline Cristian. Ce-a reusit romanca la turneul de la Sankt Petersburg

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria fotbalului? Mesajul transmis de legendarul Pele

Amenințat cu absența de la Euro, Ianis Hagi a reacționat și a luat prima decizie: ”Cum a spus și tata...”
Amenințat cu absența de la Euro, Ianis Hagi a reacționat și a luat prima decizie: ”Cum a spus și tata...”
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri amicale ale echipei naționale, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord, nici contra Columbiei, prezența sa la Euro 2024 fiind pusă sub semnul...
Gică Hagi a intrat în direct și s-a luat de Edi Iordănescu pentru ce i-a făcut fiului său
Gică Hagi a intrat în direct și s-a luat de Edi Iordănescu pentru ce i-a făcut fiului său
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri ale echipei naționale, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord nici contra Columbiei. Acest lucru l-a deranjat pe Gică Hagi care a intrat în direct...
#nationala, #handbal, #proteste, #Sala Polivalenta , #stiri handbal