Aeroporturi din Romania

Advertorial
Vineri, 19 Martie 2021, ora 17:36
8665 citiri
Aeroporturi din Romania
aeroport romania FOTO: piqsels.com

Calatoriile pe teritoriul Romaniei pot fi foarte comode si rapide, daca au ca punct de pornire si ca destinatie orase cu aeroport. Un drum obositor de multe ore cu masina poate deveni o placere daca este parcurs cu avionul. Plus ca e si mult mai rapid. Avantajul este ca, odata ajunsi la destinatie, vom avea mai mult timp pentru vizitat si vom fi odihniti. Pentru restul calatoriei, pana la hotel ori chiar si in oras, putem alege o masina pentru inchiriere, cu ajutorul careia ne putem bucura de o deplasare confortabila si in siguranta.

Daca planifici o calatorie in Romania si iei in calcul deplasarea cu avionul, iata unde ai putea ateriza:

Bucuresti

Aeroportul International Henri Coanda este cel mai mare din Romania. Este situat in afara capitalei, in orasul Otopeni, la aproximativ 30 de minute de centrul capitalei. Considerat unul dintre cele mai moderne aeroporturi din Europa de Est, se bucura de o continua dezvoltare. Deserveste locuitorii din toata zona de sud a Romaniei, printre care cei din Ploiesti, Targoviste, Pitesti, Alexandria, Giurgiu, dar nu numai.

Cluj

Aeroportul International Avram Iancu a fost inaugurat in 1932. In timpul Celui de-Al Doilea Razboi Mondial, nordul Transilvaniei a fost cedat Ungariei. In septembrie 1944, cand a fost recuperat de catre armata romana, aeroportul era complet distrus. In anul 1960, a inceput o modernizare intensiva a aeroportului iar, in prezent, acesta dispune de facilitati la standarde internationale.

Iasi

Este unul dintre cele mai vechi aeroporturi de pe teritoriul Romaniei. A primit statutul de aeroport comercial in anul 1926, cu ocazia cursei Bucuresti - Galati - Iasi. Incepand cu anul 1969, au inceput modernizarile, printre lucrari numarandu-se construirea unei piste de beton si un terminal pentru pasageri. In prezent, aeroportul din Iasi are trei terminale si gazduieste zboruri regulate atat pe curse interne cat si externe.

Timisoara

Aeroportul International Traian Vuia este al treilea din Romania, in functie de numarul de pasageri. Este considerat aeroport de rezerva pentru Aeroportul Bucuresti Otopeni, Aeroportul Budapesta si Aeroportul Belgrad. Deserveste o populatie de 2,5 milioane de persoane din Timisoara si imprejurimi.

Sibiu

A fost construit la inceputul anilor 1940, din consideratiuni militare. In anul 1944, au inceput cursele regulate catre Bucuresti, Brasov, Oradea si Targu Mures. Din anul 1992, au fost efectuate primele curse internationale, spre Munchen si Stuttgart.

Constanta

Aeroportul International MIhail Kogalniceanu este caracterizat prin pozitia geostrategica importanta pentru obiective economice de interes national si international. Este situat in afara orasului Constanta, fiind foarte aproape de Canalul Dunare Marea Neagra si la o distanta rezonabila de Delta Dunarii.

Baia Mare

Prima aterizare in zona a avut loc in 1929, pe vechiul amplasament al aeroportului. La bordul navei care a efectua zborul se afla Regina Maria, care decolase de la Cluj. In 1964, aeroportul a fost mutat pe actualul amplasament. In 2008, a fost declarat international, iar, in 2017, a fost redenumit Aeroportul International Maramures.

Oradea

Aeroportul International Oradea deserveste judetul Bihor si imprejurimile, respectiv peste 750.000 de locuitori. In 2017, au fost introduse noi destinatii nationale si internationale-curse regulate si charter. Traficul de pasageri a crescut cu aproape 300% fata de anul anterior. Un obiectiv de mare atractie pentru turismul international si numai sunt Baile Felix, care ofera un potential major de dezvoltare.

Suceava

Aeroportul International Stefan cel Mare deserveste atat municipiul Suceava cat si municipiul Botosani. Este situat in apropierea frontierei cu Ucraina si a fost inaugurat in 1962. In 2005, au fost efectuate, aici, primele curse internationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
#aeroport, #aeroport Romania, #Romania, #aeroporturi , #stiri vacanta