O escadrila japoneza de F-35B ar putea ajuta la apararea insulelor Senkaku revendicate de China

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 09:54
22123 citiri
O escadrila japoneza de F-35B ar putea ajuta la apararea insulelor Senkaku revendicate de China
Japonia ar putea lansa avioane de lupta pentru a-si apara insulele revendicate de China

Japonia ar putea disloca avioane de lupta F-35B Lightning II in partea de sud a tarii, pentru a contribui la apararea insulelor indepartate pe care le revendica China. Astfel, aeronavele cu decolare rapida si aterizare verticala ar putea fi instalate la Baza Aeriana Nyutabaru din prefectura Miyazaki, dupa cum a informat Kyodo News, citata de publicatia DefenseRomania.ro.

Intr-un interviu telefonic, un purtator de cuvant al Ministerului Apararii din Japonia a confirmat agentiei americane de stiri Stars and Stripes ca dislocarea avioanelor este in prezent in discutie, dar nu a fost luata inca nicio decizie. Purtatorul de cuvant al guvernului japonez a cerut sa nu-i fie citat numele, aceasta fiind o practica regulata in Japonia.

Cert este ca in prezent Japonia este in curs de a achizitiona nu mai putin de 105 avioane in versiunea F-35A (cu decolare si aterizare clasica) si 42 de avioane in versiunea F-35B care vor opera pe asa-numitele portelicoptere Izumo si Kaga, aflate in curs de modernizare pentru a putea utiliza aceste aeronave.

Avioanele dislocate vor fi operationale in 2024 si vor spori capacitatile de aparare din insulele Senkaku, administrate de Japonia, dar revendicate si de Taiwan si China. Avioanele vor participa la exercitii alaturi de F-35B-urile americane de la Baza Aeriana Iwakuni a Marine Corps, din prefectura Yamaguchi.

In timpul unei conversatii telefonice purtate in ianuarie cu omologul sau japonez, ministrul Apararii Nobuo Kishi, secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, a sustinut ca armata americana va raspunde la orice atac asupra insulelor Senkaku.

De asemenea, Kishi s-a intalnit sambata, 3 aprilie, cu comandantul Fortelor SUA in Japonia, generalul Kevin Schneider si cu comandantul Aripii 35 Lupta Aeriana, colonelul Jesse Friedel la Misawa, pentru a dezbate modalitatile de a face fortele aeriene imprevizibile pentru adversarii potentiali si a sublinia importanta facilitatii de la Misawa pentru pilotii japonezi care se antreneaza pe aeronava de generatia a cincea.

"Referitor la cele doua nave japoneze, inscrierea acestora de catre armata japoneza in categoria portelicoptere este una controversata. Avand o lungime de 248 m, punti de zbor extensibile si hangare mari, Izumo si Kaga sunt cele mai mari nave din Forta de Aparare Maritima a Japoniei (JMSDF) si sunt considerate de catre specialisti portavioane in toata regula, in pofida denumirii oficiale. Acest lucru, aflat in totala contradictie cu tendintele altor state de a-si prezenta in mod exagerat capabilitatile militare, a fost tratat aproape ca un secret de JMSDF. In cele din urma, la sfarsitul anului 2018, cand Tokyo a confirmat ca cele doua nave vor fi modificate pentru a opera F-35B, a recunoscut practic si ca acestea intra in categoria portavioanelor", scrie sursa citata.

Japonia va participa la exercitii militare in Ucraina

La finalul lunii trecute, Japonia si-a confirmat intentia de a participa la un exercitiu international, Sea Breeze 2021, care se va desfasura in Marea Neagra. Anuntul a fost facut de ministrul ucrainean al Apararii, Andrei Taran.

La initiativa partii japoneze, Andrei Taran a efectuat o vizita oficiala la Tokyo, pe 17 martie, unde a discutat cu omologul sau japonez, Nobuo Kishi. Convorbirea a avut loc in format teleconferinta, datorita confirmarii de ultim moment cu COVID-19 a unui membru al delegatiei nipone, anunta defenseromania.ro.

Vizita in Japonia a unui ministru al apararii al Ucrainei reprezinta o premiera in istoria relatiilor bilaterale, se precizeaza in comunicatul oficial al departamentului ucrainean al apararii. In cadrul discutiilor, ministrii au facut schimb de opinii cu privire la problemele regionale.

Nobuo Kishi a reafirmat pozitia neschimbata a Japoniei, care respecta independenta si integritatea teritoriala a Ucrainei si considera ca orice incercare, pentru a schimba status quo-ul teritorial al tarii, este ilegala.

In ceea ce priveste Marea Chinei de Est si Marea Chinei de Sud, oficialii au confirmat ca se opun oricarei incercari de modificare unilaterala a status quo-ului prin constrangere sau oricarei activitati care escaladeaza situatia de securitate. In acest context, acestia si-au exprimat ingrijorari profunde legate de Legea chineza a pazei de coasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Comisarul pentru Comerţ al UE a avertizat miercuri, 17 aprilie, în privinţa unei ”înarmări a comerţului”, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi China care s-au amplificat în ultima...
#avioane, #lupta, #Japonia, #China , #stiri internationale
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
China se joca cu praful de pusca . Daca ei l-au inventat,nu inseamna