Cum sa amenajezi acasa un spatiu elegant si confortabil pentru a fi relaxat sau productiv

Advertorial
Marti, 06 Aprilie 2021, ora 16:18
4142 citiri
Cum sa amenajezi acasa un spatiu elegant si confortabil pentru a fi relaxat sau productiv
mobila living FOTO: Africa Studio/Shutterstock.com

In ultimul an, stilul de viata al celor mai multor oameni s-a schimbat considerabil. Pandemia de coronavirus a modificat modul in care lucram, interactionam sau ne petrecem timpul liber.

Pentru ca au fost impuse numeroase restrictii de catre autoritati, in vederea limitarii raspandirii noului coronavirus, printre care si aceea de a evita aglomeratiile, oamenii si-au reconfigurat stilul de viata. Locuinta a devenit un spatiu in care isi desfasoara activitatea profesionala, se relaxeaza, fac sport sau se joaca.

Asadar, pentru ca au ajuns sa petreaca foarte mult timp acasa, oamenii au cautat sa isi amenajeze un spatiu confortabil si relaxant, dar si productiv si energic. Atat pentru momentele de repaus din weekend, dar si pentru orele stresante si aglomerate din timpul orelor de program.

Sufrageria este una dintre camerele care indeplineste mai multe functii. Este atat un spatiu de relaxare, in care fiecare dintre noi se poate bucura de un film bun, de o cina in familie sau de o carte captivanta, dar si un loc in care ne desfasuram activitatea profesionala. De aceea, modul in care este amenajata poate influenta starea noastra de spirit. Alegerea unor obiecte de mobilier de calitate si a unor articole de design care sa infrumuseteze aspectul camerei devine asadar o decizie importanta.

Iata cateva aspecte de care sa tii cont pentru a lua cele mai bune decizii:

Tine cont de buget si alege mobilierul potrivit

Deoarece sufrageria este sufletul oricarei locuinte, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte cand o amenajezi si, pentru ca ofertele de pe piata sunt numeroase, este vital sa te asiguri ca gasesti cele mai bune variante pentru tine, tinand cont de raportul calitate-pret. In acest sens, poti opta pentru mobila de living de la Acaju, avand posibilitatea sa alegi intre obiecte moderne sau clasice, in functie de personalitatea locuintei si de gusturile tale.

Unul dintre factorii de care este important sa tii cont este bugetul pe care esti dispus sa il aloci. De aceea, este esential sa ai pregatita o lista cu prioritati, astfel incat sa poti calcula, inca de la inceput, costurile amenajarii. Iti doresti o canapea confortabila sau vrei sa investesti mai mult in obiectele de depozitare? Ai nevoie de un televizor smart sau preferi sa ai mai multe jocuri de societate? Vrei un aspect minimalist sau ai nevoie sa vezi in camera toate obiectele necesare desfasurarii activitatii zilnice? Indiferent de dorintele tale, este important sa stabilesti, inca de la inceput, ce obiecte din living poti refolosi, dupa amenajare, si care sunt articolele de mobilier noi pe care vrei sa le achizitionezi.

Tine cont de functionalitatea incaperii si cumpara doar ce ai nevoie

Stilul modern este despre minimalism si neutralitate. Liniile de amenajare clare si schemele de culori simple definesc un living modern. Daca iti doresti o astfel de incapere, este recomandat sa alegi culori de baza neutre si sa adaugi un strop de culoare, prin intermediul accesoriilor.

De asemenea, este vital ca obiectele de mobilier alese pentru amenajarea camerei de zi sa fie potrivite nevoilor tale. De pilda, cand alegi o canapea este important sa tii cont atat de confort, cat si de aspectul acesteia si functionalitatea pe care vrei sa o aiba. Asadar, o canapea trebuie sa se integreze perfect in camera, fiind obiectul de mobilier cel mai important si impozant dintr-un living. Totodata, inainte de a alege o canapea care sa umple spatiul din camera, este important sa identifici timpul pe care il vei petrece acolo si activitatile pe care le vei desfasura. Vei organiza intalniri cu prietenii? Vei lucra? Te vei juca impreuna cu copiii? Te vei uita la filme? Asadar, in functie de functionalitatea canapelei, poti cauta forma care se va integra cel mai bine in designul camerei.

Amenajarea unei locuinte este un proces complex, iar alegerile pe care le faci in privinta elementelor de design sunt extrem de importante, deoarece atmosfera dintr-o camera iti poate influenta starea de spirit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#amenajare living, #living, #mobila living, #mobila living modern , #decoratiuni interioare