Cei mai importanti oameni din istorie. Au schimbat lumea prin incalcarea legilor

Luni, 03 Mai 2021, ora 10:47
9284 citiri
Cei mai importanti oameni din istorie. Au schimbat lumea prin incalcarea legilor
Iisus Hristos FOTO: listverse

Schimbarea lumii inseamna uneori incalcarea regulilor, astfel ca au existat multe momente cheie de-a lungul istoriei cand s-au produs acte sfidatoare la adresa autoritatilor.

Oamenii au avut curajul sa ceara schimbarea, insa multe personalitati au fost persecutate sau omorate pentru convingerile lor, precum Iisus Hristos, Galileo Galilei sau Leonardo da Vinci.

Va prezentam mai jos o lista a celor mai importanti oameni din istorie, care au schimbat lumea, prin incalcarea legilor din acele vremuri.

Galileo Galilei

Astronomul italian, care era si inginer si fizician, l-a urmat pe Copernic pentru a descoperi metode mai bune de intelegere ale universului si aceasta din urma a realizat-o prin incalcarea mai multor reguli.

Galileo Galilei a sustinut ca Pamantul se roteste in fiecare zi, dar si in jurul Soarelui, iar prin teoria lui el a intrat in conflict cu Biserica Catolica.

Galileo a fost judecat de Inchizitia romana in 1633 si a fost gasit vinovat de "erezie" si a fost fortat sa renunte la ideile sale. El si-a petrecut tot restul vietii in arest la domiciliu.

Gaius Iulius Caesar

In antichitatea romana, nu a existat un imparat mai mare decat Gaius Iulius Caesar. Cand guvernarea lui s-a terminat, el a fost chemat la Roma de catre Senat. De asemenea, a primit ordin sa-si desfiinteze armata si sa nu-si duca trupele peste raul Rubicon.

Insa, cand a ajuns acolo pe 10 ianuarie 49 i.Hr. s-a oprit si a luat o decizie. A traversat Rubiconul cu intreaga sa armata, incalcand regulile romane.

Asta a dus la declansarea unui razboi, dar in cele din urma Caesar a fost declarat Dictator pe viata.

Nelson Mandela

Africa de Sud a utilizat un sistem juridic de segregare rasista numit apartheid, incapand cu 1948. Nelson Mandela s-a pronuntat impotriva acestuia si a contestat vehement asta.

Intre 1948 si 1956, el a fost arestat si inchis pentru acuzatii de tradare. S-a alaturat Partidului Comunist din Africa de Sud, apoi in 1962 a condus o actiune de sabotaj impotriva guvernului.

In cele din urma a fost eliberat in 1990, iar in 1994 a castigat alegerile din aceasta tara, devenind presedintele Africii de Sud.

Leonardo da Vinci

Multe lucruri pe care le-a facut Leonardo da Vinci au fost inaintea timpului sau. Lucrarile sale au inclus, printre altele, submarine, tancuri si avioane, inventii create fara ca acestea sa existe.

Picturile si ilustratiile sale sunt cele mai mari comori ale lumii. Un aspect al muncii sale, care a incalcat regulile si a dus la schimbarea lumii, a fost contributia sa la medicina. El a fost fascinat de anatomie, colectand diverse parti ale corpului uman, facand disectii pe cadavre.

Aceste proceduri nu erau permise la acea vreme, astfel ca el a fost acuzat de "conduita necuviincioasa" si de vrajitorie, fiind obligat sa renunte la studiile sale anatomice. Lucrarile sale au ramas nepublicate si nu au fost descoperite timp de secole, potrivit Listverse.

Opera sa din acest domeniu a contribuit foarte mult la practicile medicale din secolele al XIX-lea si al XX-lea.

Iisus Hristos

Iisus Hristos s-a nascut la Betleem in jurul anului 41 i.Hr. din Fecioara Maria si Sfantul Iosif, crescand in orasul galilean Nazareth. Desi multe detalii din viata sa raman un mister, se crede ca El a crescut pentru a-si urma tatal, lucrand ca tamplar.

Cu toate astea, El s-a declarat Mesia, la inceput in nordul Iudeii, in Galileea. Invataturile Sale s-au concentrat pe respingerea legilor Talmudului ale fariseilor si a reglementarilor sociale ale iudaismului, dominante in acea vreme.

In cele din urma, Iisus Hristos a fost tradat, capturat, torturat si rastignit de romani, la cererea conducerii iudaice.

Invataturile Sale, insa, au contribuit fundamental la aparitia Crestinismului in lume, schimband cursul istoriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Iisus Hristos, #Galileo Galilei, #Leonardo da Vinci, #Iulius Caesar, #nelson mandela , #mister