Liderii PNL refuza sa comenteze autosuspendarile lui Chirica si Alexe. Rares Bogdan: "Eu sunt cu biserica, maine ma duc la prohod, nu dau declaratii"

Vineri, 30 Aprilie 2021, ora 17:14
4276 citiri
Liderii PNL refuza sa comenteze autosuspendarile lui Chirica si Alexe. Rares Bogdan: "Eu sunt cu biserica, maine ma duc la prohod, nu dau declaratii"
Rares Bogdan refuza sa comenteze suspendarea lui Costel Alexe din partid FOTO Facebook/ Rares Bogdan

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a refuzat vineri, 30 aprilie, sa comenteze autosuspendarile anuntate de liderii de la Iasi ai partidului, Costel Alexe si Mihai Chirica, dupa ce au fost acuzati de coruptie. El a mai precizat ca in urmatoarele zile este "cu Biserica" si ca va reveni cu declaratii saptamana urmatoare. Florin Roman, vicepresedinte PNL, si Violeta Alexandru, lider PNL Bucuresti, au adoptat pozitii similare.

Rares Bogdan nu a dorit sa ofere detalii despre cazurile liderilor PNL Iasi, spunand ca zilele acestea va sta "exclusiv cu biserica si credinta". Prim-vicepresedintele formatiunii a transmis ca va da declaratii incepand cu saptamana viitoare.

"Eu sunt cu Biserica, trei zile de acum incolo ma duc la biserica si nu vreau sa fac declaratii. Eu sunt foarte credincios, de marti putem vorbi pe subiect. Vreau sa stau exclusiv cu biserica si credinta. Este cea mai frumoasa slujba azi, maine ma duc la prohod. De marti dimineata voi da toate declaratiile posibile pana atunci apartin Bisericii si familiei", a precizat Rares Bogdan, citat de Hotnews.ro.

Florin Roman are in atentie Sarbatorile Pascale si nu urmareste presa

Nici Florin Roman nu a dorit sa comenteze autosuspendarile lui Mihai Chirica si Costel Alexe, el spunand ca zilele acestea isi indreapta toata atentia spre Sarbatorile Pascale si nu urmareste presa. Vicepresedintele PNL a mai adaugat ca subiectul celor doi va fi discutat in interiorul partidului.

"Nu urmaresc presa zilele astea, incerc sa-mi vad de sarbatorile de Paste. Exista pe statutul vechi aceasta procedura de autosuspendare cand esti in conflict de interese, in incompatibilitate. Vom clarifica situatia in prima sedinta si vom lua decizia in consecinta cu statutul partidului. Trebuie sa discutam in interiorul partidului si apoi facem publica decizia", a spus Roman, conform sursei citate.

Violeta Alexandru are treaba doar cu PNL Bucuresti

Nu in ultimul rand, nici Violeta Alexandru (presedintele PNL Bucuresti) nu a comentat subiectul.

"Nu este subiectul meu, eu nu am treaba cu liderul de la Iasi. Eu nu sunt lider national. Nu vreau sa comenteze subiectul, eu am treaba la PNL Bucuresti. Chiar nu e cazul sa ma exprim eu pe acest subiect" a declarat aceasta.

Miercuri, 28 aprilie, primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a anuntat ca se autosuspenda din functia de presedinte interimar al Filialei Iasi a PNL. Liberalul a fost audiat luni, 26 aprilie, timp de mai multe ore la DIICOT intr-un dosar vizand concesiunea unui teren.

Edilul a admis marti, 27 aprilie, ca are calitatea de inculpat. "(...) nu vreau ca acuzatiile care imi sunt aduse sa prejudicieze imaginea unui partid care m-a primit in randurile sale si cu care am facut echipa pentru continuarea schimbarii in bine a Iasului. Nu am renuntat la acest principiu si la aceasta decizie.

Din aceste motive am decis ca incepand de astazi, 28 aprilie 2021, sa ma suspend din functia de presedinte interimar al Filialei Iasi a PNL. Raman un om de echipa, voi colabora in continuare cu colegii mei din PNL, dar pana cand lucrurile nu vor reintra pe un fagas normal nu voi participa la nicio competitie interna in partid", a anuntat primarul Chirica prin intermediul unui comunicat de presa.

Costel Alexe, presedintele CJ Iasi, pus sub control judiciar. "Ma autosuspend din functia de presedinte al PNL Iasi"

La randul sau, Costel Alexe a anuntat miercuri dimineata, 28 aprilie, ca se autosuspenda din functia de presedinte al PNL Iasi. Liberalul a fost chemat marti, 27 aprilie, la DNA, moment in care i s-a comunicat ca are calitatea de inculpat in dosarul de coruptie in care procurorii il acuza ca a luat mita 22 de tone de tabla. Procurorii au dispus impunerea controlului judiciar. Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat miercuri ca, in prima sedinta a Biroului Politic al partidului, se va lua act de suspendarea lui Costel Alexe si a lui Mihai Chirica din toate functiile detinute in partid pana la finalizarea procesului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Rares Bogdan PNL, #Pastele catolic, #Chirica, #Violeta Alexandru , #excluderi PNL