Meciul dintre Simona Halep si Elise Mertens s-a intins pana departe in setul trei. Finalul optimii de la Madrid a fost dramatic

Marti, 04 Mai 2021, ora 17:27
35711 citiri
Meciul dintre Simona Halep si Elise Mertens s-a intins pana departe in setul trei. Finalul optimii de la Madrid a fost dramatic
Simona Halep

Simona Halep, numarul 3 mondial si favorita 3, a evoluat marti, 4 mai, contra jucatoarei belgiene Elise Mertens, locul 16 WTA si cap de serie numarul 13, in optimile de finala ale turneului Madrid Open.

Halep (29 ani, 3 WTA), a treia favorita, care a aratat multe semne de nervozitate, mai ales in ultimele doua seturi, a comis numeroase erori in acest meci, care a durat doua ore si 34 de minute, conform agerpres.ro.

Dupa ce Mertens (25 ani, 16 WTA), cap de serie numarul 13 in capitala Spaniei, a luat primul ghem, Halep a reusit sa se desprinda si sa aiba 3-1 pe tabela. Ea nu si-a putut pastra avantajul si belgianca a egalat, 3-3. Simona a facut un nou break, in ghemul urmator, apoi s-a desprins la 5-3, incheind setul cu 6-4.

In actul al doilea, Mertens a inceput mai bine si a avut 2-0 si 3-1, Halep a reusit sa revina si a castigat trei ghemuri la rand, trecand in avantaj, 4-3. Romanca si-a pierdut din nou serviciul (4-4), iar Mertens a incheiat setul cu 7-5, dupa un break alb.

In decisiv, Halep a avut 3-1, insa a fost egalata, 3-3. A reusit un nou break, dar din cauza problemelor la serviciu a fost egalata, 4-4. Similar cu evolutia din primul set, dupa trei ghemuri in care jucatoarele si-au facut serviciul, la 6-5 pentru Mertens romanca nu a rezistat presiunii, a gresit si belgianca a castigat cu 7-5.

Halep a incheiat meciul cu 10 duble greseli, in timp ce Mertens a avut 3 asi si 9 duble greseli. Romanca a avut un procentaj mai slab la primul serviciu, 56%-68%, si ceva mai bun la al doilea, 46%-30%, agresivitatea sa a fost demonstrata de raportul mingilor direct castigatoare, 40-23, dar si de numarul mare de erori nefortate, 48-35.

Desfasurarea LIVE a meciului:

*Victorie pentru Mertens, cu 7-5 in setul decisiv.

*6-5 pentru Mertens.

*5-5, Halep ramane in meci.

*Mertens intoarce rezultatul, 5-4 pentru belgianca.

*Halep conduce cu 4-3.

*3-3, meciul devine dramatic.

*3-2, Mertens tine aproape.

*Halep se desprinde, 3-1.

*2-1 pentru romanca.

*1-1, Halep egaleaza.

*Mertens conduce cu 1-0 in setul al treilea.

*7-5, belgianca trimite meciul in set decisiv.

*6-5 Mertens.

*5-5, al doilea set se prelungeste.

*Moment greu pentru Simona, 5-4 pentru Mertens.

*4-4, Mertens intrerupe seria negativa.

*Trei ghemuri la rand pentru romanca, 4-3.

*3-3, Simona readuce echilibrul in set.

*Halep castiga un ghem lung, 3-2 pentru belgianca.

*3-1 Mertens.

*Halep castiga primul ghem in setul doi, 1-2.

*Mertens incepe mai bine setul doi si conduce cu 2-0.

*6-4, Halep nu rateaza ocazia de a inchide primul set.

*Mertens nu renunta, 5-4 pentru Halep.

*5-3, Simona forteaza castigarea setului.

*Break Halep, 4-3.

*Belgianca egaleaza, 3-3.

*3-2 Halep.

*3-1, romanca se desprinde.

*Simona preia conducerea, 2-1.

*1-1, Halep revine de la 0-40.

*A inceput partida, cu Mertens la serviciu, 1-0 pentru belgianca.

Simona Halep si Elise Mertens au mai fost adversare de cinci ori. In patru meciuri s-a impus romanca, iar in unul sportiva belgiana.

Ultima confruntare dintre cele doua dateaza din 2020. Halep a castigat in august turneul de la Praga invingand-o in finala chiar pe Mertens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Simona Halep, care a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictate de ITIA la 9 luni, pregătește o lovitură de imagine în...
Explicație pentru tăcerea suspectă a Simonei Halep: ”Prea multe minciuni acolo”
Explicație pentru tăcerea suspectă a Simonei Halep: ”Prea multe minciuni acolo”
Din cauza unei afecțiuni medicale, Simona Halep a ratat meciul pe care echipa României l-a susținut la finalul săptămânii trecute cu Ucraina, în competiţia Billie Jean King Cup. În...
#Simona Halep, #madrid, #sferturi , #Simona Halep