Coalitia a batut palma pe impartirea a doua posturi-cheie. Cine se afla pe lista scurta a PNL pentru sefia TVR

Luni, 10 Mai 2021, ora 10:42
9083 citiri
Coalitia a batut palma pe impartirea a doua posturi-cheie. Cine se afla pe lista scurta a PNL pentru sefia TVR
Coalitia a batut palma pe impartirea a doua pozitii-cheie FOTO Hepta

Dupa saptamani de discutii si negocieri, coalitia de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR se pare ca ar fi ajuns la un consens in privinta pozitiilor de la TVR si Radioul Public.

Surse liberale au precizat pentru Ziare.com ca in coalitie s-a decis ca Partidul National Liberal (PNL) sa preia conducerea TVR, in vreme ce reprezentantilor USRPLUS le va reveni sefia Radioului Public.

"Am ajuns cumva la un consens pe cele doua pozitii. Marti va avea loc o sedinta de plen comun a Senatului si Camerei Deputatilor pentru a merge inainte cu schimbarile de la Radioul Public si TVR. Aici situatia este ca si rezolvata", au precizat surse liberale pentru Ziare.com.

Saseanu, favorita la sefia TVR

Liberalii au la aceasta ora si un favorit pentru sefia TVR, in persoana Ramonei Saseanu, de la TVR Craiova, insa discutiile inca sunt deschise.

Saseanu are o experienta media de peste 25 de ani in presa audio-vizuala, este absolventa a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Bucuresti si este si licentiata in drept la Universitatea "Spiru Haret" din Craiova. In 1995, Ramona Saseanu a inceput sa lucreze la un radio local din Craiova, apoi a plecat la Bucuresti pentru a lucra la PRO TV, iar intr-un final a revenit in Craiova din postura de corespondent PRO TV pentru zona Olteniei, unde lucreaza din anul 2001.

Pe cine vrea USRPLUS la conducerea Radioului Public

De cealalta parte, Birourile Nationale ale USR si PLUS au decis in urma cu cateva saptamani, sa sprijine candidatura lui Liviu Popescu pentru postul de director al Radioului Public. Decizia a fost luata in urma unei competitii deschise, au precizat la acea vreme reprezentantii USRPLUS.

"Mandatul domnului Popescu va fi acela de a intari misiunea publica a radioului de stat atat din punct de vedere administrativ si managerial, cat si din punct de vedere editorial, astfel incat categorii cat mai largi de public sa se simta reprezentate in productia SRR. Eforturile sale vor viza inclusiv adaptarea rapida a productiei SRR la mediile digitale", arata USR-PLUS, intr-un comunicat de presa.

Dezbateri intense pentru pozitia de Avocat al Poporului

Discutiile nu s-au incheiat, insa, pentru pozitia de Avocat al Poporului. Coalitia de guvernare nu s-a decis cui ii va reveni postul de Avocat al Poporului pentru ca atat UDMR, cat si PNL si-ar dori sa obtina sefia institutiilor. Asa cum Ziare.com a scris, liberalii le-ar fi sugerat partenerilor de la UDMR sa preia sefia Agerpres, insa acestia au refuzat oferta presedintelui PNL.

Amintim ca demersurile de revocare a lui Renate Weber din functia de Avocat al Poporului au inceput in luna februarie. In replica, Weber declara la jumatatea lunii martie ca institutia pe care o reprezinta "nu este un apendice al Guvernului" si ca nu trebuie sa "mangaie pe crestet" Executivul. Mai mult, aceasta a precizat ca nu are motive sa demisioneze din functie.

Facem precizarea ca Avocatul Poporului este numit pe o durata de 5 ani de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, iar mandatul acestuia poate fi reinnoit o singura data.

Mandatul Avocatului Poporului inceteaza inainte de termen in caz de demisie, revocare din functie, incompatibilitate cu alte functii publice sau private, imposibilitate de a-si indeplini atributiile mai mult de 90 de zile, constatata prin examen medical de specialitate, ori in caz de deces.

Revocarea din functie a Avocatului Poporului, ca urmare a incalcarii Constitutiei si a legilor, se face de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti, la propunerea birourilor permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor doua Camere ale Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Revoltă la TVR: "Mi-e silă! Nu stăm toți drepți în fața sefului suprem" Vedeta care s-a trezit cu biroul închis
Revoltă la TVR: "Mi-e silă! Nu stăm toți drepți în fața sefului suprem" Vedeta care s-a trezit cu biroul închis
Fostul director interimar al postului public a trăit clipe care i-au provocat "revoltă și silă". Ramona Săseanu, fost director interimar al TVR (2021) și producător general (2022), s-a...
Cât de mare e pierderea financiară la TVR, cu un buget de 100 de milioane de euro. Câți bani s-au dus pe salariile angajaților
Cât de mare e pierderea financiară la TVR, cu un buget de 100 de milioane de euro. Câți bani s-au dus pe salariile angajaților
Postul public de televiziune (TVR) a ieşit în pierdere financiară în anul 2023, potrivit raportului de activitate al instituţiei publice, depus recent la Parlament. Conform...
#avocatul poporului CCR, #TVR, #PNL guvernare, #usrplus, #UDMR guvernare , #PNL