Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Monica Lovinescu va fi incinerata la Paris, doar cenusa va fi adusa in tara

Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 10:45
3514 citiri
Monica Lovinescu va fi incinerata la Paris, doar cenusa va fi adusa in tara

Trupul neinsufletit al Monicai Lovinescu, care a incetat din viata duminica in Franta, va fi depus miercuri la Biserica Romana din Paris, dupa care va fi incinerat, cenusa urmand sa fie adusa in Romania, a anuntat secretarul de stat Mihai Gheorghiu citat de Newsin.

La ceremonia de incinerare, care va avea loc joi, va fi prezent, din partea Guvernului Romaniei, secretarul de stat Mihai Gheorghiu, seful Departamentului pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Conform dorintei exprimate in testament de Monica Lovinescu, urna sa

funerara si a sotului ei, scriitorul Virgil Ierunca, vor fi reptariate, evenimentul urmand sa aiba loc vineri, 25 aprilie, cand acestea vor fi aduse in tara cu o aeronava speciala.

Avand in vedere anvergura nationala a operei si a personalitatii scriitorilor Monica Lovinescu si Virgil Ierunca, la Aeroportul international "Henri Coanda" se va desfasura un ceremonial solemn.

Un amplu moment comemorativ va avea loc la Ateneul Roman, unde urnele funerare vor fi depuse la ora 12.45, urmand ca, dupa ora 16.00, sa fie aduse, potrivit dorintei testamentare, la Casa Lovinescu.

Jurnalist, critic literar si cunoscut comentator de radio, Monica Lovinescu, fiica lui Eugen Lovinescu, a decedat duminica noaptea, la ora 00:30, la spitalul Charles Richet din Val d'Oise, la 15 kilometri de Paris. Ea era internata de circa trei luni, fiind grav bolnava.

Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
#Romania, #Paris, #Monica Lovinescu, #incinerare, #Virgul Ierunca , #cultura generala