"Divorțul în dormitor" este benefic pentru cupluri: "Absența sporește afecțiunea"

Vineri, 05 Ianuarie 2024, ora 22:59
4849 citiri
"Divorțul în dormitor" este benefic pentru cupluri: "Absența sporește afecțiunea"
Persoană care doarme FOTO Pixabay

"Divorțul în dormitor" nu este doar o tendință, mai ales după ce noi cercetări științifice susțin teoria patelor separate.

"Absența sporește afecțiunea" și, aparent, asigură un somn mai odihnitor, de asemenea.

Un nou studiu de la Universitatea din Michigan constată că este de fapt mai benefic pentru cupluri să doarmă separat decât împreună, dacă obiectivul este de a avea opt ore de somn fără întreruperi.

Această veste vine în contextul în care tot mai multe cupluri aleg să renunțe la aranjamentele convenționale de somn în patul comun, cu vedete precum Cameron Diaz încurajând eliminarea stigmatului asociat cu dormitul în camere separate.

Numit "divorțul în dormitor," unul din trei americani își păstrează patul pentru ei înșiși pentru a-și îmbunătăți sănătatea - și pentru binele relațiilor lor, conform unui sondaj recent realizat de Academia Americană de Medicină a Somnului.

Acest lucru se corelează direct cu numărul de cetățeni americani care nu dorm suficient, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

"Știm că un somn slab poate agrava starea de spirit, iar cei privați de somn au mai multe șanse să se certe cu partenerii lor," a declarat Dr. Seema Khosla, un pulmonolog și purtător de cuvânt al AASM.

"A avea o noapte de somn bună este importantă atât pentru sănătate, cât și pentru fericire, așa că nu este de mirare că unele cupluri aleg să doarmă separat pentru bunăstarea lor generală."

Studiul din Michigan, care a experimentat pe șoareci, a observat că aceste mici creaturi adesea renunțau la locurile lor preferate de somn pentru a fi mai aproape unul de celălalt, încercând să-și satisfacă dorințele de conexiune fizică și de a simți siguranță.

"Lipsa acestui tip de contact a fost evidentă în timpul pandemiei de COVID-19.

Șoareci sau oameni, s-a dovedit că îmbrățișările nu au fost atât de minunate precum se credea - cel puțin nu pentru cei privați de somn.", scrie nypost.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#viata in cuplu, #dormit separat, #odihna, #somn 8 ore, #afectiune , #somn