Ce declanseaza migrenele?

Sambata, 17 Aprilie 2010, ora 12:10
3914 citiri
Ce declanseaza migrenele?

Durerile de cap pot strica o zi frumoasa. Chiar daca majoritatea dintre noi vom lua un analgezic, sperand ca durerea va ceda, exista si alternativa de a afla cauza si de a o elimina.

Aproape 40% dintre noi avem, la un moment dat, dureri de cap, iar 93% le avem cel putin o data sau de doua ori pe an. Migrene pot avea diverse simptome, in cazurile serioase fiind insotite de greata, ameteala, amorteala, dureri de gat sau chiar halucinatii.

Pot fi forme usoare sau iti pot paraliza complet lumea timp de cateva ore sau cateva zile. Cele mai severe forme te vor tine in casa ore intregi, in camere intunecate, incapabil sa faci nimic.

Nu exista leacuri magice, insa exista lucruri pe care le poti face pentru a ameliora durerile, arata Care2.com.

Migrenele pot fi cauzate de anumite alimente, spune doctorul David Buchholz, de la universitatea John Hopkins. Primii suspecti, in cazul in care suferi de migrene, ar putea fi cafeina si ciocolata, care fac ca vasele de sange sa se contracte si sa se extinda.

Durerile de cap pot aparea si din cauza glutamatului de sodiu (foarte des folosit la supele instant si snacks-uri - preferatele tale, nu-i asa?), dar si de la carnea supusa diverselor procese de conservare: marinata, afumata sau conserve.

Chiar si branza poate uneori sa-ti strice week-end-ul: cu cat este mai veche, cu atat durerile de cap sunt mai crancene.

Sa nu uitam de alcool: precum stie bine orice student, durerile de cap dupa ce bei alcool pot fi nimicitoare. In mod surprinzator, dintre toate tipurile de alcool, vodca este cel mai bine tolerata, iar daca ai de ales, e bine sa te rezumi la vinul alb, care baut cu masura nu provoaca dureri de cap.

Exista si anumite fructe si legume care pot declansa migrenele: este vorba despre citrice sau sucurile de fructe, de banane sau fructele uscate conservate cu sulfiti, zmeura, prunele, papaya, rodia, smochinele, curmalele sau avocado.

Ca sa lupti eficient impotriva migrenelor trebuie sa te inarmezi cu suplimente de vitamina B2, care, conform studiilor, a reusit sa ajute in anumite cazuri. Un alt aliat este magneziul, esential pentru multe din procesele care se desfasoara la nivelul celulelor, dar si coenzima Q10.

In genere, daca ai dureri de cap e bine sa lasi deoparte bauturile acidulate si alte produse care contin aspartam, sa nu sari peste micul dejun si sa faci sport.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#migrena, #cauze migrene, #declansare migrene , #afectiuni