Ce probleme de sanatate pot aparea la nivelul sanilor

Sambata, 12 Mai 2012, ora 11:23
17621 citiri
Ce probleme de sanatate pot aparea la nivelul sanilor

Probabil nu exista la femei o parte a corpului mai incitanta si legat de care ele sa isi faca atatea griji precum sunt sanii. Ei contribuie la placerea sexuala, ajuta la alaptatul copiilor si se schimba vizibil in timp.

Totul este roz, pana intr-o zi in care poate aparea o mica umflatura dureroasa, moment din care incep problemele. Iata la ce trebuie sa ai grija cand vine vorba de sanatatea sanilor, conform FoxNews:

Durere de sani

Toate sensibilitatile sanilor sunt create in mod normal de schimbarile hormonale. Durerile pot sa fie mai intense dupa 40 de ani, atunci cand intervine menopauza. Durerea intr-o singura zona poate sa insemne o intindere musculara, dar poate sa fie vorba si despre un chist, un saculet plin cu lichid sau o masa beningna. Daca alaptezi este posibil sa ai mastita, o infectie ce apare atunci cand se formeaza un cheag si laptele nu mai circula.

Este esential sa mergi la ginecolog atunci cand observi o umflatura, fiind nevoie de o mamograma. De obicei nu este vorba de cancer, dar putina precautie nu strica. Tot doctorul iti poate da si antibiotice pentru mastita.

Daca te dor sanii in preajma menstruatiei, este bine sa iei vitamina B6 si E.

Scurgeri

Oricat de incredibil ar parea, este normal sa iasa putin lichid din sfarcuri atunci cand le strangi. Acestea sunt proteinele si lichidele normale, care locuiesc in glande. Daca problema apare atunci cand te apropii de menopauza, atunci cand hormonii fluctueaza si iti creste nivelul de prolactina, este posibil ca sanii sa inceapa sa produca lapte din greseala, in absenta sarcinii.

Daca scurgerea contine si sange sau iese si atunci cand nu este strans sanul, trebuie sa ajungi cat mai repede la doctor. Poate sa fie vorba de o tumoare necanceroasa. Probabil va fi nevoie de o biopsie pentru a se stii cu siguranta ca nu este vorba de cancer.

Daca scurgerea vine de la ambii sani, este nevoie neaparata de verificarea nivelului prolactinei, caci poate sa fie vorba de o tumoare sau de o reactie adversa la anumite medicamente.

Sanii se lasa

Odata cu trecerea anilor, nivelul colagenului scade si elastina din piele la fel, epiderma lasandu-se, inclusiv in zona sanilor. Pe masura ce imbatranesti, schimbarile hormonale isi spun cuvantul, sanii pierzandu-si fermitatea.

Din moment ce sanii contin in cea mai mare parte tesut adipos si nu muschi, exercitiile fizice nu ajuta in acest sens prea mult. Totusi, ele pot sa iti intareasca pectoralii.

Dupa ce ai alaptat, glandele pot deveni chiar mai mici decat inainte de sarcina, pielea aratand inestetic. Poarta bustiere, mai ales in timp ce faci sport, pentru a-ti tine sanii cat mai stransi de piept si a pastra ligamentele stranse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#afectiuni sani, #probleme sani, #sani lasati cauze, #sani scurgeri, #sani dureri noduli , #afectiuni
Comentarii
Poza cc_c
cc_c
rank 2
Andrada... pentru sani nu mergi la ginecolog