Ciubotica cucului alunga infertilitatea la femei

Luni, 25 Iunie 2012, ora 13:51
4725 citiri
Ciubotica cucului alunga infertilitatea la femei

Ciubotica cucului, o floare frumoasa, plapanda si gratioasa, care creste in poieni si luminisuri, in fanete si in zonele muntoase, poate trata afectiunile respiratorii, tusea, viroze, bronsite, pneumonii, dar si stresul, insomnia, cistita, guta sau reumatismul.

In scop terapeutic, se folosesc frunzele si florile, dar si rizomii cu radacini, care se scot din pamant primavara devreme sau toamna tarziu. Frunzele si florile de ciubotica-cucului, care pot fi folosite atat in stare proaspata, cat si uscata, sunt bogate in vitamina C si betacaroten, potasiu, calciu, sodiu si salicilati, elemente care ajuta la intarirea sistemului imunitar si scad nivelul colesterolului.

Ciubotica cucului mai are in compozitia sa si saponoizi, cu efect expectorant si emetic. Planta este, de asemenea, un diuretic natural si sedativ, cu efect sudorific, calmant, antispastic, cicatrizant, fluidificator al secretiilor bronhice.

Intern, planta se administreaza sub forma de ceai, infuzie din frunze si flori, decoct, din radacina bine maruntita, si praf din frunze bine uscate si maruntite, vin si sirop.

Extern, se foloseste sub forma de cataplasme calde, care se aplica pe locurile dureroase, ciubotica-cucului avand actiune calmanta, cicatrizanta si hemostatica.

In caz de bronsite, pneumonii si ca analgezic si tonic nervos se poate prepara o infuzie din doua lingurite de planta uscata si maruntita, peste care se toarna o cana de apa fiarta. Vasul se acopera timp de zece minute, dupa care ceaiul se strecoara si se bea cald, cu inghitituri mici si rare, pe parcursul a 10 - 15 minute.

Se pot bea doua - trei ceaiuri pe zi. Un tratament de doua - trei saptamani cu acest ceai poate elimina migrenile, durerile de cap cauzate de stres, cardiopatia ischemica si litiaza renala.

Stimuleaza lactatia proaspetelor mamici

Decoctul din frunze si flori, cu puternic efect diuretic, se recomanda mai ales in afectiuni renale si ale vezicii urinare. Decoctul se obtine punand la fiert, pentru zece minute, un litru de apa si 30 - 40 de grame de planta. Se beau trei cani de ceai pe zi.

Decoctul de radacina are efect in infectiile respiratorii, calmeaza tusea si faciliteaza expectoratia. Se obtine punand la fiert, pentru cinci minute, o lingurita de radacina, bine uscata si maruntita, in 200 ml de apa. Se lasa apoi zece minute la infuzat. Se beau trei ceaiuri pe zi, intre mese.

Uleiul din ciubotica cucului serveste la maximizarea fertilitatii femeilor si combaterea infertilitatii, deoarece ajuta la modificarea si mentinerea mucusului cervical in favoarea ovulatiei si, astfel, a conceptiei. Uleiul de ciubotica cucului se gaseste la magazinele cu produse naturiste. Pentru administrare este bine sa se respecte sfaturile din prospect.

Atentie! Ciubotica cucului nu se recomanda persoanelor alergice la aspirina si nici femeilor insarcinate ori persoanelor care fac tratamente anticoagulante. Planta poate fi insa utilizata de femeile care alapteaza, deoarece stimuleaza lactatia.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#ciubotica cucului afectiuni respiratorii, #ciubotica cucului infuzie proprietati, #ciubotica cucului sanatate, #ciubotica cucului infertilitate, #ciubotica cucului lactatie , #afectiuni