Moduri atipice prin care pot fi tratate anumite afectiuni

Sambata, 08 Octombrie 2011, ora 08:02
4948 citiri
Moduri atipice prin care pot fi tratate anumite afectiuni

Speranta de a avea o viata mai sanatoasa si mai lunga poate fi intretinuta de o alimentatie cat mai sanatoasa, de efort fizic facut in mod regulat, de eliminarea viciilor, de un program normal de somn si de altele.

Insa unele lucruri considerate a fi nu tocmai bune, cum ar fi cafeaua sau Botoxul, te pot ajuta daca ai anumite probleme de sanatate. Conform Cracked, iata cateva moduri atipice prin care pot fi tratate unele afectiuni.

1. Jocurile video violente pot trata stresul post traumatic

In general, jocurile video care contin multa violenta nu sunt indicate copiilor, dar ele pot avea efecte pozitive asupra adultilor. Concret, conform mai multor cercetari stiintifice, pot vindeca soldatii care sufera de stresul post traumatic.

Procesul se numeste terapie prin expunerea la realitatea virtuala si ajuta pacientii sa elibereze intr-un mediu sigur experientele traumatice traite in razboi, fiind una dintre putinele cai pentru depasirea amintirilor dureroase.

Creierul uman are nevoie sa scoata la suprafata cele mai neplacute evenimente pe care le-a experimentat si inmagazinat, pentru a se vindeca. In urma cu ceva timp, psihologii ii determinau pe pacienti sa vorbeasca iar si iar despre experientele socante prin care au trecut, dar simularea evenimentelor traite duce acest procedeu cu un pas mai departe. S-a dovedit ca jocurile violente ajuta la eliberarea furiei adunate si a anxietatii, desensibilizand soldatii in privinta amintirilor apasatoare.

In plus, terapia prin expunerea la realitatea virtuala ajuta in principiu la invingerea oricarei temeri, de la frica de a mai conduce, care apare la unele persoane implicate in accidente, pana la teama de paianjeni sau de a zbura cu avionul.

2. Cafeaua poate trata tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie (ADHD)

Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie presupune in principal hiperactivitate si probleme in a ramane atent si concentrat asupra unei activitati. Intr-un astfel de context, cafeaua pare a fi contraindicata, efectul ei energizant fiind bine cunoscut.

Insa mai multi specialisti in tratarea acestei afectiuni sunt de parere ca severitatea acesteia scade pe masura inaintarii in varsta tocmai datorita faptului ca cele mai multe persoane care sufera de ADHD in copilarie isi formeaza un obicei din a bea cafea la maturitate (sau din a consuma alte bauturi care contin cafeina, despre care se crede ca este benefica pentru marirea intervalelor de atentie).

Iar pentru cei care au deja tangente cu ADHD recomandarea legata de cafea nu este chiar surprinzatoare, avand in vedere ca cel mai popular medicament pentru tratarea acestei tulburari, Adderallul, este tot stimulent.

3. Botoxul poate trata depresia

Efectul principal al Botoxului consta in "anestezierea" muschilor, din acest motiv fiind folosit la estomparea ridurilor (desi provoaca si o consecinta mai putin placuta, si anume aceea ca impiedica persoanele in cauza sa aiba expresii faciale care sa para firesti). Acest efect al Botoxului are insa un rol si in tratarea depresiei.

Numerosi doctori care fac injectii cu Botox observasera de mai mult timp ca pacientii lor au o stare de spirit mai buna dupa tratamentul cu aceasta substanta, dar considerau ca acest lucru se datora bucuriei de a scapa de riduri. Ei au remarcat ulterior ca aceeasi imbunatatire in starea sufleteasca a aparut si la persoane care nu au folosit Botoxul pentru a scapa de riduri, ci din alte motive. Mai apoi, cativa doctori au facut un experiment cu ajutorul a 10 persoane care sufereau de depresie, iar dupa un tratament cu Botox noua dintre acestea au simtit ca depresia disparuse complet.

Deocamdata este nevoie de mai multe cercetari pentru a sustine aceasta teorie, dar descoperirea este una importanta in tratarea depresiei.

4. Marijuana poate ajuta persoanele care sufera de Alzheimer

Faptul ca acest drog are beneficii medicale pentru pacientii care sufera de cancer este destul de cunoscut, insa mai putin stiut este ca marijuana poate ajuta si la tratarea maladiei Alzheimer, conform unor cercetari. Mai exact, aceasta pare sa protejeze memoria pe termen scurt la pacientii cu Alzheimer, putand stimula eficienta unui neurotransmitator care se gaseste deficitar la persoanelor in cauza.

Atentie insa! Toti cei care au observat imbunatatiri in urma folosirii acestui stupefiant erau in varsta, Alzheimerul fiind o afectiune degenerativa care afecteaza creierul in special la persoanele in varsta. Iar folosirea marijuanei de catre cele care nu intra in aceasta categorie poate avea efecte radical diferite si asta deoarece chimia creierului se schimba pe masura ce acesta se maturizeaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#moduri atipice tratare afectiuni, #tulburarea stresului post traumatic, #adhd cafea, #depresie tratament botox, #Alzheimer marijuana , #afectiuni
Comentarii