Simptome si obiceiuri pe care sa le spui neaparat medicului

Joi, 16 August 2012, ora 07:35
7149 citiri
Simptome si obiceiuri pe care sa le spui neaparat medicului

Atunci cand mergi la medic pentru ca nu te simti bine si crezi ca esti bolnav, adesea omiti sa ii spui despre anumite simptome, fie de jena, fie pentru ca ai impresia ca nu sunt indeajuns de importante.

Totusi, aceste lucruri pot sa faca diferenta intre un diagnostic gresit si unul corect, potrivit Life Script. Nu doar simptomele, ci si alte obiceiuri conteaza foarte mult atunci cand vine vorba de sanatate. Iata ce trebuie sa spui neaparat:

Iei vitamine, diverse plante si suplimente

Iei in fiecare zi fel de fel de vitamine, bei ceaiuri si alte suplimente pentru a avea o memorie mai buna sau a dormi mai bine. Totusi, cand mergi la examenul medical, nu ii spui doctorului despre acest lucru.

Gingko biloba, de exemplu, poate sa produca palpitatii, iar alte suplimente pot sa subtieze sangele, sa creasca sau sa scada tensiunea, lucruri care in special combinate gresit cu medicamentele prescrise iti pot fi fatale.

Ai vazut sange in fecale

Multi oameni se simt jenati cand vine vorba de asemenea lucruri si nu ii spun doctorului, sau pur si simplu nici nu se uita vreodata in vasul de toaleta.

Oricat de ciudat ar parea, este important ca din cand in cand sa fie observata starea fecalelor si sa se raporteze medicului in caz ca apare sange. Acesta poate sa fie un semn de cancer colorectal.

De asemenea mergi la spital daca esti constipat de cateva saptamani si ai dureri abdominale sau de rect.

Esti deprimat

Ce daca te-ai simtit cam trist in ultima perioada? Nu trebuie sa iti deranjezi doctorul cu acest amanunt, doar nu este psiholog... Gresesti! Starea sentimentala o influenteaza pe cea fizica. Oamenii suparati au adesea dureri de burta, isi pierd apetitul alimentar si medicul, nestiind de depresie, iti poate da niste medicamente degeaba, cand toata problema sta in psihic.

Ti-a scazut libidoul in ultima perioada

Oamenii se inchid imediat atunci cand vine vorba sa isi destainuie problemele sexuale in fata unui strain, fie el si medic. Totusi, scaderea brusca a dorintei sexuale poate fi asociata adesea cu un stres cronic, depresie, anxientate si chiar anorexie.

Ai suferit o operatie cu cativa ani in urma

Atunci cand mergi la un medic pentru prima data, impartaseste-i tot istoricul tau medical. El trebuie sa stie ce boli ai avut, ce medicamente ai luat si ce interventii chirurgicale ai suferit in trecut.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#simptome importante spus doctor, #sfaturi vizita medicala, #vizita medic sfaturi, #vizita medic detalii importante , #afectiuni
Comentarii