Cum sa eviti deshidratarea

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 08:39
6463 citiri
Cum sa eviti deshidratarea
Foto: ehow.com

Deshidratarea organismului nu ocoleste pe nimeni. Pe fondul stresului, oboselii avansate si alimentatiei improprii, organismul pierde din putere si energie fiind predispus la contactarea oricarui virus sau afectiune mai grava.

Consumarea celor doi litri de apa pe zi nu este un cliseu, chiar daca auzi din ce in ce mai frecvent acest lucru, in orice revista de specialitate sau la orice vizita la medic. Deshidratarea cronica este foarte raspandita si ea poate cauza alte afectiuni grave, de care trebuie sa ne ferim, informeaza care2.com.

Daca inregistrezi unul dintre simptomele deshidratarii, vei lua masuri imediate pentru evitarea posibilelor probleme de sanatate care pot aparea.

O persoana deshidratata este lipsita de energie, oboseste repede si se simte epuizata inca de la primele ore ale diminetii.

Constipatia este o alta problema frecventa a deshidratarii. La fel si balonarile permanente, de care nu scapi decat dupa cei doi litri de apa consumati in fiecare zi. Dereglarile digestiei apar intotdeauna la persoanele care inlocuiesc apa cu sucul si evita sa consume cel putin opt pahare de apa in fiecare zi.

Dereglarile de tensiune sunt frecvente in cazul persoanelor deshidratate. Alternarea tensiunii mici cu cea mare destabilizeaza organismul si apar ametelile si epuizarea toatala.

Mai mult, persoanele care nu obisnuiesc sa consume apa in fiecare zi sunt predispuse ulcerului. Astfel, un alt simptom al deshidratarii este durerea stomacala acuta si permanenta.

Persoanele care nu se hidrateaza corespunzator au inclusiv probleme respiratorii, nasul este infundat in permanenta, din cauza impuritatilor inhalate din mediul ambiant, care se depun pe mucoasa nazala.

Kilogramele in plus sunt o alta problema care poate aparea din lipsa hidratarii. La fel si eczemele, infectiile, cosurile care apar datorita incapacitatii organismului de a elimina toxinele.

Reumatismul este o alta afectiune care poate aparea la o varsta frageda daca nu te hidratezi corespunzator. Imbatranirea prematura, pielea lipsita de vigoare si ridurile sunt cele mai evidente semne ale deshidratarii indelungate.

Pentru a avea un organism sanatos, frumos si ingrijit, nu uita de sticla de apa care te va insoti oriunde, la birou, in orice calatorie sau acasa. Este foarte important sa consumi cel putin doi litri de apa pe zi pentru a evita un dezechilibru general al organismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#deshidratare simptome, #bea apa zilnic, #apa sanatate organism, #hidratare zilnica sanatate , #afectiuni