Esti meteosensibil? Nu te lasa coplesit de capriciile vremii!

Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 18:49
8634 citiri
Esti meteosensibil? Nu te lasa coplesit de capriciile vremii!

Temperatura, precipitatiile, umiditatea aerului, dar mai ales presiunea atmosferica influenteaza in mod negativ un mare numar foarte mare de oameni.

Cand afara este foarte frig ori excesiv de cald, dar mai ales in perioadele de tranzitie, cum este aceasta de acum, trecerea de la vara la toamna, bolile latente de care sufera unii oameni se pot acutiza din cauza diferentelor bruste de temperatura si a deviatiilor de presiune atmosferica.

De cele mai multe ori, meteodependentii anunta cu mai multa precizie schimbarile de vreme decat meteorologii, deoarece le sunt activate o serie de boli deja existente, precum reumatismul si, daca stiu sa interpreteze mesajele care li se transmit odata cu aceste dureri, pot spune cand ploua ori daca se modifica temperatura.

La persoanele tinere si sanatoase impactul schimbarilor meteorologice bruste poate trece, de cele mai multe ori, neobservat. Nu acelasi lucru se intampla la alte persoane a caror stare de sanatate depinde de capriciile vremii si asta li se pare multora ciudat si de necrezut, dar ca este asa doar un meteosensibil o poate spune.

Dependenta de vreme, anticiparile meteo, durerile reumatice care-l chinuiesc pe meteosensibil nu sunt propriu-zis o boala, ci o stare care trece, se normalizeaza odata ce organismul se adapteaza noilor conditii.

Simptomele tipice sunt durerile de cap, migrenele, sufocarile, ametelile, starea de slabiciune, irascibilitatea sau transpiratiile excesive.

Creste tensiunea arteriala, apar palpitatii si senzatia de sufocare si de greutate din piept. Din pricina aerului rece si umed, durerile reumatice si de articulatii devin adesea de nesuportat.

Specialistii spun ca schimbarile atmosferice au influenta si asupra echilibrului psihic al meteodependentilor. Toamna, anotimp de tranzitie, de trecere spre iarna, meteosensibilii sufera mai mult ca oricand. Luminozitatea scade, zilele devin mai mici si soarele mai zgarcit. Este frig, ploua lenes zile intregi, cerul gri, bacovian predispune la melancolie, deprimare si anxietate.

Nu stiu, n-am auzit sa existe vreun tratament medicamentos care sa trateze meteosensibilitatea, iar medicul de familie, daca ai norocul ca el sa aiba rabdare sa-ti asculte descrierea problemelor cu care te confrunti, cel mai adesea iti recomanda o vizita la psihiatru, un stres in plus pentru ca de aici, fara explicatii, incep de ce-urile.

In astfel de situatii, cel mai indicat este sa-ti pastrezi calmul, sa inveti sa te cunosti, spionandu-ti atat fizicul cat si psihicul si, mai ales, sa te informezi. Un ceai calmant, un dus cald, urmat de un masaj, partial sau total, o lectura usoara si placuta pot fi cele mai puternice leacuri.

Si nu te izola, nu sta in casa. Iesi si infrunta vremea cu curaj chiar daca ploua, bate vantul si e tare frig. Toamna e cel mai frumos anotimp. Mergi intr-un parc si rasfata-ti ochii cu coloritul unic si inimitabil al copacilor din jur, mergi in piata, nu sa cumperi, dar sa privesti si sa simti in nari aroma toamnei sau opreste-te la gardul unei scoli si priveste-i pe copiii care se joaca, nepasandu-le lor de capriciile vremii.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#ceaiuri calmante, #plimbari in parc, #toamna bacoviana, #meteosensibilitate, #schimbare vreme afectiuni , #afectiuni