Leacuri naturale pentru problemele stomacului

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 14:12
10170 citiri
Leacuri naturale pentru problemele stomacului
Foto: Nayna

Nici nu vrei sa auzi de dureri de stomac, inainte de Sarbatori: sarmalele de porc, toba si soriciul asteapta sa fie devorate. Insa daca stii sigur ca mancarurile preferate iti cauzeaza probleme cu stomacul, e cazul sa te inarmezi cu cunostinte despre leacuri naturale.

Cu siguranta ca primul lucru pe care ai putea sa-l faci pentru a-ti cruta stomacul de dureri ar fi sa nu mananci mancaruri grele si chiar daca mananci, sa nu faci excese.

Pauzele lungi si dese...

In cazul in care stii ca ai comis o eroare in acest sens, e cazul sa te abtii o perioada de la mancare. Lasa-i pe ceilalti sa se bucure de masa intinsa si ia o pauza. Ca sa reduci indigestia, poti incerca o dieta bazata pe lichide sau sa bei multa apa, arata specialistii de la Health.com.

Misca-te, stomacul se misca odata cu tine

Exercitiile sunt ultimul lucru la care te gandesti atunci cand ai dureri de stomac, insa adevarul este ca pana si o plimbare de 10-15 minute poate face minuni. Fara exercitii, intestinele pot deveni lenese, ducand la crampe si constipatie.

Presiune pe zona dureroasa

De multe ori chiar si stresul poate fi o problema serioasa care sa duca la dureri de stomac. Pentru a te relaxa, poti incerca sa aplici presiune cu degetele, intr-o miscare circulara, pe zona abdomenului.

Probioticele, ideale pentru femei

Una din cinci persoane sufera de probleme cu stomacul, iar majoritatea pacientilor sunt femei. Insa studiile au aratat ca suplimentele cu bifidus pot ajuta pacientii - daca nu vrei sa umpli buzunarele companiilor farmaceutice, poti sa adaugi iaurtul in dieta zilnica.

Ceaiul de la ora 5

Ceaiul de la ora cinci trebuie sa devina o obisnuinta. Dar poate fi folosit si atunci cand ai probleme cu stomacul. Ceaiul de menta, dar si cel de galbenele sau cel cu exctract de ghimbir sunt ideale pentru a calma stomacul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#leacuri naturale stomac, #dureri stomac, #tratament dureri stomac , #afectiuni