Miturile durerilor de spate

Marti, 04 Mai 2010, ora 08:18
3556 citiri
Miturile durerilor de spate
Foto: webmd.com

Durerea de spate este foarte frecventa si potrivit studiilor specialistilor americani, opt din zece oameni au aceste probleme. Tocmai de aceea s-au creat mituri in jurul acestei afectiuni, iar medicul este cel mai bun sfatuitor al tau in acest caz.

Primul mit este legat de recomandarea de a sta in permanenta cu spatele drept daca ai aceste dureri. Insa specialistii sunt de parere ca daca adopti aceasta pozitie pentru mult timp, durerea se va agrava. Ei recomanda sa alternezi pozitia dreapta cu cea a spatelui arcuit, la intervale foarte mici, inclusiv la serviciu, pentru ca aceeasi pozitie inseamna musculatura foarte incordata si durerile pot fi agravate, informeaza webmd.com.

Daca ridici obiecte grele vei avea probleme cu spatele, este un alt mit al al acestor dureri. Specialistii au avertizat insa ca nu conteaza ce si cat ridici ci cum ridici. Nu vei ridica insa ceva foarte greu pentru tine, care sa te forteze suplimentar.

Se recomanda sa aduci obiectul foarte aproape de tine, sa te folosesti foarte mult de picioare si sa nu te rasucesti sau sa faci alte miscari parazitare in timp ce ridici obiectul.

Un alt mit este sa te odihnesti pana cand trece durerea de spate. In realitate, odihna poate acutiza orice problema de spate. Astfel, in doua zile de repaus durerea poate fi mult mai mare, insuportabila chiar.

Supraponderalii sufera intotdeauna de dureri de spate. Acesta este motivul pentru care specialistii recomanda exercitiul regulat, pentru a fi in forma si a evita kilogramele in plus, care iti vor ingreuna orice mica afectiune pe care o ai.

Este un mit acela ca oamenii slabi nu au dureri de spate. Dimpotriva, anorexicii au structura osoasa sensibila si ei sunt predispusi fracturilor.

Exercitiul fizic dauneaza durerilor de spate pentru ca le acutizeaza. Este un alt mit, avertizeaza specialistii americani, care incurajeaza miscarea pentru prevenirea problemelor de spate in primul rand. Cere sfatul medicului tau in ceea ce priveste exercitiile pe care ti le recomanda pentru tratarea durerilor de spate.

Un alt mit al durerilor de spate este acela ca o saltea tare, foarte intinsa, este ideala pentru spatele tau. Un studiu al specialistilor spanioli a aratat ca in realitate modul in care dormi este cel care determina problemele de spate si nu salteaua.

Daca ai dureri suparatoare de spate insa, poti opta pentru sedintele de acupunctura, realizate doar de catre specialisti. Mai mult, tehnicile de relaxare, yoga si chiar terapia cognitiv comportamentala pot fi de ajutor, deci cere sfatul medicului specialist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#durere spate mituri, #scapa durere spate, #durere spate remedii , #afectiuni