(P) Scoate-mi drujba din urechi!

Advertorial
Marti, 12 Aprilie 2016, ora 10:22
31715 citiri
(P) Scoate-mi drujba din urechi!

De cate ori n-ai auzit expresia "imi tiuie o ureche"? Daca spui asta in public, imediat va sari o doamna binevoitoare care iti va spune "stanga de bine, dreapta de veste" sau "dreapta de rau", asta in functie de gradul de simpatie sau antipatie al doamnei.

Asa ca, o iei ca atare, astepti vestea buna sau pe cea rea si uiti de micul bazait dupa cateva secunde. Daca dureaza mai mult, de la cateva minute in sus, nu e bine, nu e bine deloc. Inseamna ca ai capatat un... tinitus!

Nu mori din asta, dar te enerveaza in cele mai ciudate momente si-ti creeaza o mare senzatie de disconfort.

Cand ti se intampla prima oara, cauti sursa zgomotului, care poate fi sub forma unor zumzete, taraituri, clicuri, fluieraturi, zanganituri si alte sunete pe care le percepi, dar care nu exista in realitate.

Te enerveaza, nu te lasa sa te odihnesti sau sa te concentrezi. Incepi sa ai probleme la serviciu, ti se impleticeste limba, te balbai, sau mai rau, poti face un atac de panica.

Tinitusul nu are o cauza directa cunoscuta, dar poate fi un simptom al unei infectii auriculare, prezentei corpilor straini in urechi, alergiilor, tensiunii arteriale crescute (hipertensiunea arteriala), anemiilor sau unei conditii cunoscute sub numele de boala Meniere (acumularea de lichid in exces la nivelul canalelor urechii interne producand ameteala si pierderea auzului).

Ce spun specialistii, cauze posibile

La nivelul urechii interne exista niste celule cu cili ce simt miscarile si vibratiile si le transmit creierului sub forma de sunete. Tinitusul apare atunci cand aceste celule de la nivelul urechii, care raspund la sunete, functioneaza anormal si transmit creierului impulsuri electrice pe care acesta le interpreteaza gresit ca fiind sunete.

Tinitusul poate fi idiopatic, ceea ce inseamna ca nu se gaseste o cauza a tinitusului, sau poate avea diverse cauze, cum ar fi: neuromul acustic (tumora benigna a nervului vestibulo-cohlear), bolile vaselor de sange, infectii auriculare, dopurile de cerumen, expunerea la zgomote intense, boala Meniere, Otoscleroza (scleroza oaselor de la nivelul urechii medii) sau stresul.

Si o serie de medicamente, luate in exces, duc la aparitia tinitusului, asa este foarte bine daca nu iei medicamentele "dupa ureche" pentru ca, iata, iti pot fi afectate tocmai urechile. Si nu numai.

Ce simti cand ai zgomote in urechi (tinitus)?

Te poti simti stresat, nefericit,poti avea atacuri de panica, pana la depresie. Totodata, lipsa de concentrare, frustarile, pierderea abilitatilor la locul de munca, insomniile sunt doar cateva din simptomele tinitusului.

Cand risti sa te imbolnavesti de tinitus?

Oricand ti se poate intampla, indiferent de varsta. Sau daca ai facut o infectie auricula puternica, daca lucrezi intr-un mediu cu zgomote puternice si nu te protejezi, daca ai un istoric de hipertensiune arteriala, boli cardiace sau nivele crescute de colesterol si mai ales, daca ai inceput sa-ti pierzi auzul odata cu inaintarea in varsta!

Statisticile spun ca nu esti singurul caruia ii tiuie urechile la nivel mondial. Ca exista milioane de oameni asemenea tie, care sufera de acest disconfort. Asta nu te incalzeste cu nimic, al tau e cel mai mare. Problema este ca, daca ai inceput sa-ti pierzi auzul, tinitusul se va accentua, pe masura ce auzul se va diminua si asta nu e bine deloc...

Ce trebuie sa faci?

Evident vii in centrele specializate Audionova sa-ti scoata drujba din urechi. Sau ciocanitoarea. Sau locomotiva.

Aproximativ 80% dintre persoanele care sufera de tinitus au si o reducere a acuitatii auditive, asa cum spuneam mai sus.

Audionova Linx2 este cel mai performant aparat auditiv pentru tinitus. Acesta utilizeaza terapia sunetelor pentru a oferi ameliorarea tinitusului prin distragerea atentiei tale de la zgomotele provocate de acesta. Acest tip de terapie a sunetelor, impreuna cu o consiliere profesionala a specialistilor Audionova s-a dovedit ca reprezinta cea mai eficienta metoda in combaterea tinitusului.

Audionova Linx2 este cel mai mic si mai avansat aparat auditiv. Cu ajutorul lui te vei putea conecta direct la telefonul tau inteligent prin intermediul aplicatiilor pentru Android si IOS.

De asemenea, acest aparat auditiv foloseste si aplicatia Reflex, creata special pentru ameliorarea tinitusului.

E simplu, nu? Sa auzim de bine!

Ramona Milstin

Director General Audionova

www.audionova.ro

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#tinitus afectiune urechi, #tiuit urechi tinitus, #aparat auditiv tinitus , #afectiuni