Premiera in Europa: Copii operati pe cord inchis datorita unei tehnologii 3D

Duminica, 06 Decembrie 2015, ora 16:29
4146 citiri
Premiera in Europa: Copii operati pe cord inchis datorita unei tehnologii 3D
Foto: Arhiva Ziare.com

Trei copii au fost operati cu succes pe cord inchis, recent, in Franta, o premiera in Europa, gratie utilizarii "EchoNavigator", un nou software de vizualizare 3D, a anuntat duminica un responsabil al sectiei pediatrice de la spitalul din Toulouse.

Acest sistem de navigare 3D este deja utilizat intr-un spital din Creteil, in apropiere de Paris, si in cateva spitale europene, dar numai pentru "adulti si pentru alte indicatii", a declarat pentru AFP Philippe Acar, cardiolog si pediatru, confirmand o informatie publicata de cotidianul Le Parisien.

Acest sistem are ca scop facilitarea operatiilor pe cale percutanata, trecand printr-o vena si, astfel, evitand operatia pe cord deschis pentru copiii cu malformatii cardiace.

Software-ul, dezvoltat de Philips, permite afisarea pe acelasi ecran si in 3D a ecografiei inimii copilului si a razelor X in momentul in care medicii introduc sonda pe care o folosesc pentru repararea malformatiilor cardiace, a explicat profesorul Acar, care conduce proiectul de cercetare clinica.

Aceasta noua tehnologie testata la Toulouse se integreaza intr-un proiect european, a precizat cardialogul. Patruzeci de copii ar urma sa beneficieze de o operatie cu ajutorul acestui software in urmatorii doi ani, inainte ca procedeul sa fie extins la toate spitalele.

Premiera medicala: Transplant de cutie craniana realizat prin tehnica 3D

"Trebuie sa se demonstreze ca acesta ofera un real ajutor pentru chirurgi" a explicat profesorul Acar.

Nellie, in varsta de cinci ani, a fost primul copil care a beneficiat de aceasta noua tehnica la inceputul lunii noiembrie. Ea suferea de o gaura intraventriculara, foarte delicat de operat cu mijloacele chirurgicale clasice. "Si acest sistem intr-adevar ne-a ajutat", a spus profesorul Acar.

De asemenea, un baiat in varsta de sase ani a suferit apoi aceeasi interventie, iar o fetita de 9 ani ea a fost operata pentru o problema de comunicare intre atriile cardiace.

Nu trec decat 72 de ore de spitalizare si copilul iese fara cicatrici, a remarcat profesorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#operatie cord inchis 3D, #operatie tehnologie 3D , #afectiuni
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Operat datorita unei deficiente sau boli, nu datorita tehnologiei 3D