Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Raspunsul la cele mai frecvente intrebari

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 10:17
4232 citiri
Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Raspunsul la cele mai frecvente intrebari
Foto: Doctor Tarek Nazer

Doctorul ortoped Tarek Nazer ofera cititorilor Ziare.com raspunsuri pentru cele mai frecvente intrebari pe care le-a primit de la pacientii sai.

1. Ce este artroza?

Artroza este o afectiune care presupune deteriorarea cartilajului intr-o articulatie. Este un proces lent, progresiv ce ataca articulatia provocand dureri si redoare articulara.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Ce este ruptura de tendon achilian si cum se trateaza

2. Ce e bursita?

Bursita este o inflamatie a bursei. Bursa este un mic sac cu lichid ce functioneaza ca suprafata de alunecare intre diferite tesuturi ale organismului pentru a reduce frecarea. In urma unui traumatism sau unei suprasolicitari, apare inflamatia bursei care se umfla si devine rigida. Cele mai frecvent afectate sunt articulatia cotului, umarului, soldului si genunchiului.

3. Ce este cartilajul?

Cartilajul este componenta moale, rezistenta si flexibila ce se gaseste la articulatii acoperind extremitatile osoase. Este bogat in colagen, proteine si elastina si are rolul de a proteja capetele oaselor ce vin in contact intr-o articulatie.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Cum se rup oasele?

4. Ce sunt pintenii calcaneeni?

Sunt o prominenta osoasa care se dezvolta pe partea plantara a calcaneului si produc o inflamatie a fascitei plantare care se insera la acest nivel cauzand durere mai ales la mers, insa acesti pinteni calcaneeni nu intotdeuna sunt si simptomatici.

5. Ce este tendinita?

Tendinita reprezinta inflamatia tendonului din cauza suprasolicitarii, se manifesta prin ruptura partiala a unor fibre de colagen asociate cu edem si dureri la nivelul tendonului afectat. In general, tratamentul consta in repaus fizic, aplicatii reci si tratament antiinflamator local si oral.

Sanatate la-ndemana: Suferi de artroza? Poti fi un meteorolog bun!

6. Ce e entorsa?

Entorsa este o leziune traumatica a unei articulatii, dar fara asocierea unei fracturi osoase, este provocata de o miscare gresita si brusca ce produce intindere sau rupturi partiale ale ligamentelor de la nivelul articulatiei afectate. Cea mai afectata articulatie este cea a gleznei.

7. Ce este fractura?

Fractura inseamna intreruperea continuitatii unui os, cel mai frecvent in urma unui traumatism sau unei suprasolicitari. Aceasta intrerupere poate fi cu sau fara deplasarea oaselor de la nivelul fracturii, inchisa sau deschisa.

8. Ce sunt monturile?

Monturile sau Hallux Valgus reprezinta o diformitate a degetului mare al piciorului numit haluce, care apare prin devierea varfului halucelui spre celelalte degete, insotit de devierea mediala a metatarsului catre interiorul piciorului formand o proeminenta dureroasa si inestetica.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Ce sunt infiltratiile intra-articulare si la ce ajuta

9. Cat costa consultatia?

Aceasta este o intrebare frecventa si raspunsul de azi va fi: consultatia este gratuita pentu cititorii Ziare.com in perioada de 1-15 octombrie, cu programare prin e-mail prin intermediul site-lui Ziare.com.

Toti pacientii care au probleme articulare pot beneficia de consultatie daca dau Like paginii de Facebook a site-ului Ziare.com.

Cititorii Ziare.com care vor sa beneficieze de o consultatie gratuita trebuie sa trimita pana pe 28 septembrie pe adresa de e-mail sugestii@ziare.com un mesaj cu numele si un print screen care sa demonstreze ca au dat Like paginii Ziare.com de pe Facebook.

Doctor ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist in chirurgie artroscopica, leziuni sportive si proteze personalizate. Medic ortoped cu experienta de cinci ani in unele dintre cele mai mari spitale din Anglia si vicepresedinte al Asociatiei Sanatate la Nivel European. Timp de doi ani a lucrat cu Phil Hirst, medicul echipei Manchester United.

www.consultatieortopedie.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Intrebari frecvente in ortopedie, #ce este fractura, #ce este entorsa , #afectiuni