Cele mai populare bauturi, cei mai renumiti bautori si leacuri pentru mahmureala

Joi, 21 Martie 2013, ora 18:17
7293 citiri
Cele mai populare bauturi, cei mai renumiti bautori si leacuri pentru mahmureala
Foto: mixstuff

Memorialistii sustin ca trasurile lui Napoleon Bonaparte, atunci cand porneau intr-o mare campanie militara, erau insotite de un furgon cu ceva mancare si cu vinurile frantuzesti preferate, imparatul neputand suporta alte bauturi in afara celor provenite din Franta.

Furgonul cu vin l-a insotit si in campania din Egipt si in indrazneata inaintare pana la Moscova si chiar la Waterloo, cand imparatul Frantei a trebuit s-o stearga englezeste de pe campul de lupta, iar dusmanul s-a servit direct din furgon cu deliciosul vin de Provence.

Multe popoare au felul lor de a alege bauturile si de a-si crea cadrul in care sa le consume. Ba chiar modul cum incearca fiecare sa scape de mahmureala este tot un fel de specific local, arata CNN.

Australia

Desi in ultima vreme australienii prefera vinurile alese, in trecut, fostul prim ministru al tarii, Bob Hawke (1983-1991), a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce consumase 2 halbe si jumatate de bere in timpul record de doua secunde si jumatate.

Astazi, bautura clasica a australianului de rand este vinul Chardonnay, cu aroma de fructe si citrice.

Antidotul contra mahmurelii: pizza rece si cartofi prajiti.

Germania

Fara sa fie campioana europeana, Germania este mare consumatoare de bere. Licoarea sta, de altfel, si la baza celebrului festival Oktoberfest, care se tine in fiecare toamna la Munchen, in Bavaria.

Cu aceasta ocazie, capitala bavareza gazduieste cateva mlioane de participanti, adunati din toata Germania, dar si din alte zone iubitoare de bere. Multi germani obisnuiesc sa consume bere in fiecare zi, tot anul si aproape la fiecare masa. Fireste, cine vrea s-o faca lata poate trece pe snaps. Insa bautura clasica e berea.

Antidotul contra mahmurelii: heringul sarat cu ceapa cruda. Fireste, ca sa dispara mirosul de ceapa, germanul mai bea o bere.

Uganda

Uganda ocupa, pe neasteptate, un loc important pe aceasta lista intrucat este tara cu cel mai mare consum de alcool pe cap de locuitor din toata Africa. Ugandezii consuma bauturile lor specifice: "burda", fabricata clandestin din terci de banane, si "varaga", o tarie care li se impartea soldatilor pe front, ca sa prinda curaj in lupta.

Totusi niciuna din ele nu se ridica la nivelul de popularitate pe care o are berea "Azhono", pe care o beau prietenii la o sueta, adunati in jurul unui vas central, din care fiecare soarbe cu un pai lung.

Antidotul contra mahmurelii: carne coapta in invelis de frunze de bananier.

Coreea de Sud

Bautura clasica este "suju", un fel de votca dulce, fabricata local.

Antidotul contra mahmurelii: supa hedzhanguk, constand din varza uscata fiarta, legume si sange de bovine.

Republica Moldova

Cei din Republica Moldova nu lipsesc din acaesta lista a bautorilor de renume. Este citata ca bautura clasica o licoare dulce fermentata, pe care moldovenii o numesc "boz". Dar nu sunt neglijate nici vinurile dulci.

Antidotul contra mahmurelii: castraveciorul murat.

Ecuador

Locuitorii acestui stat se rasfata cu un fel de lichior din trestie de zahar, numit "zamir". Dupa cateva inghitituri, esti "beat cui". Tinand cont de acest detaliu, etichetele de pe sticle recomanda ca, inainte de a se bea, sa se mananca o felie de paine prajita. Eticheta nu recomanda si ce sa mananci dupa ce ai baut, intrucat atunci nimanui nu-i mai arde sa citeasca etichete.

Totusi, exista un antidot contra mahmurelii si aici: un ceai facut din plante locale, ierburi ce nu pot fi gasite in alte zone.

Franta

Bautura preferata este, bineinteles, vinul frantuzesc din orice regiune (sunt vii peste tot), dar indeosebi cel denumit "Chateauneuf-du-Pape".

Antidotul contra mahmurelii: supa de ceapa.

Rusia

Bautura clasica: votca.

Antidotul contra mahmurelii: se zice ca tot votca.

China

Multi chinezi sunt amatori de bauturi scumpe. La nunti si alte petreceri toasturile interminabile sunt mai importante decat insasi licoarea.

Bautura clasica: "baytszyu", un lichid limpede, cu miros specific de alcool.

Antidotul contra mahmurelii: zeama de orez fiert.

Republica ceha

Cehii sunt cei mai mari bautori de bere din Europa. Aceasta este bautura lor clasica, preferata si nelipsita uneori chiar zi de zi. Berea lor are succes si la export, fiind apreciata peste tot, iar calitatea se zice ca este determinata nu atat de materia prima si tehnologia folosita, cat de apa cu ajutorul careia a fost preparata.

Antidotul contra mahmurelii: cehii pretind ca nu au nevoie de antidot, intrucat nu depasesc limita.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#top bautori lume, #top bautori vin, #top bautori bere, #mahmureala leacuri, #bauturi populare mapamond, #leacuri locale mahmureala , #alcool