Ziare.com

Ce ar trebui sa stie barbatii care consuma alcool

Duminica, 05 Octombrie 2014, ora 15:35

   

Ce ar trebui sa stie barbatii care consuma alcool
Bauturile alcoolice dauneaza nu numai ficatului si altor organe, ci si fertilitatii masculine, este concluzia unei cercetari recente a specialistilor danezi.

Consumul excesiv si regulat de alcool dauneaza calitatii spermei, informeaza Top Sante, care citeaza studiul aparut in publicatia "BMJ Open".

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta de la Universitatea Danemarca de Sud au analizat datele medicale si testele de evaluzare psihica de la 1.221 de tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 28 de ani.

De asemenea, specialistii au evaluat consumul de alcool al acestora, prin intermediul unor chestionare. Participantii au mentionat cantitatea de alcool consumata saptamanal, precum si daca beau mai mult de cinci unitati de alcool cu o singura ocazie si daca s-au imbatat cu o luna inaintea studiului. O unitate este echivalentul a 10 g de alcool.

Rezultatele au aratat ca tinerii au consumat, in medie, 11 unitati de alcool pe saptamana, ca mai mult de doua sferturi (64%) dintre ei au luat parte la o noapte de betie cu o luna inainte si ca 60% dintre ei s-au imbatat mai mult de doua ori.

Cu cat consumul de alcool era mai mare, cu atat mai scazuta era calitatea spermei, au constatat cercetatorii. Mai exact, s-a observat o morfologie anormala si o mobilitate redusa a spermatozoizilor.

Aceste modificari s-au observat la barbatii care consumau mai mult de cinci unitati de alcool pe saptamana, fiind pronuntate in cazul celor care beau peste 25 de unitati in fiecare saptamana.

"Cei mai mari bautori (care consumau peste 40 de unitati saptamanal) aveau cu 33% mai putini spermatozoizi decat micii bautorii (1-5 unitati) si cu 51% mai putini spermatozoizi normali", explica Tina Kold Jense, coordonatorul cercetarii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11922 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toarasi, sa stiti ca cam asa ie, cum zice astia !

Pai va dati sama ca daca fratii nonstri chineji ar fi baut cum bea rusii, numai ajungeau iei sa fie de 10 ori mai multi !

Acuma, sau hotarat si ei so lase mai moale, finca nu prea mai are cu cine sa se mai ia lan trecere !

SA TRAITI !

p.s. "Cei mai mari bautori (care consumau peste 40 de unitati saptamanal) aveau cu 33% mai putini spermatozoizi decat micii bautorii (1-5 unitati) si cu 51% mai putini spermatozoizi normali", explica Tina Kold Jense, coordonatorul cercetarii.

https://www.google.com/search?q=chinese+beer+brands&espv=2&biw=1920&bih=1075&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Vz8xVPOtD63GsQS0_YD4Dg&ved=0CDEQsAQ

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor