Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa bei o zi intreaga fara sa lesini

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 09:54
17834 citiri
Cum sa bei o zi intreaga fara sa lesini

Daca ti-ai cumparat bilet la B'estfest 2012 sau la vreun alt festival ce nu insumeaza doar cateva ore de distractie, ci chiar zile, prilej de distractie pana dimineata, trebuie sa stii cum poti sa bei si sa chefuiesti ore in sir fara sa te faci de ras lesinand sau simtindu-te foarte rau.

Iata ce trebuie sa faci, conform Gizmodo, pentru a ajunge la aceasta "realizare":

Creaza-ti un ritm

Ai nevoie de rezistenta pentru a bea toata ziua fara sa ti se faca rau. Pur si simplu te otravesti pas cu pas si vezi cat de mult poti sa rezisti. Este mai degraba ca un maraton decat un sprint. Este foarte important sa iti asculti corpul, caci el iti va spune cand este de ajuns si este cazul sa faci o pauza.

Volum maxim, impact minim

Cu cat are mai mult volum alcoolul, cu atat mai bine. Cu alte cuvinte, cu cat este mai putin concentrat pe cantitatea de lichid ingerata, cu atat isi va face alcoolul mai putin efectul asupra organismului. Daca bei bere, spre exemplu, care are un volum de alcool scazut, este posibil sa rezisti toata ziua fara probleme. Daca bei shot-uri de wiskey, insa, nu iti garanteaza nimeni ca vei trece nici macar de prima ora.

Mananca

Mancatul este esential, caci daca bei pe stomacul gol este reteta dezastrului, de la ameteala, lesin, voma si toata gama. Consuma mancare in mod regulat si nu doar niste gustari, ci mese in toata regula.

Chiar dimineata incepe-o cu un mic dejun copios. Nu uita de carbohidratii complecsi. Mananca clatite facute din faina integrala, oua sau chiar sunca. Proteinele si grasimile dureaza mai mult sa fie digerate, asa ca te vor ajuta sa rezisti mai mult. Cheeseburgerii sunt mancarea ideala in aceasta situatie.

Chiar si noaptea incearca sa mananci, pentru ca dimineata urmatoare sa nu te trezesti vlaguit.

Rehidrateaza-te

Alcoolul este diuretic, asa ca te vei duce la toaleta mai des, ceea ce duce la deshidratare, una dintre cauzele principale pentru care te simti rau. Apa este prietenul tau. Nu bauturile acidulate, nu apa minerala, ci apa simpla.

Incearca sa bei cate un pahar de apa pentru fiecare pahar de alcool, astfel incat creierul sa reuseasca sa functioneze cat mai bine cu putinta. Cu cat apa lipseste mai mult din corp, cu atat durerea de cap va fi mai mare si iti va fi greu sa gandesti corect. Mai ales inainte de culcare incearca sa bei cat de multa apa poti.

Dormi

Atunci cand esti obosit, chiar si o halba de bere poate sa te doboare. Incearca sa te odihnesti cat poti de mult inainte de un chef. Oboseala face organismul sa proceseze si sa elimine alcoolul mai greu, asa ca si nivelul energiei scade, si rezistenta. Chiar simptomele oboselii se pot manifesta in acelasi fel cu cele ale betiei, iar cand cele doua se impletesc, rezultatul este mai rau.

Stai la rece

Daca iti vei programa o astfel de zi intr-o zi calduroasa de vara, cu siguranta alcoolul te va molesi mai repede decat intr-una de iarna. In plus iti va creste tensiunea arteriala, asa ca se poate dovedi periculos, ducand chiar la infarct sau atac cerebral. Ai mare grija la amestecul dintre bautura si caldura.

Suplimente

Atunci cand mergi la toaleta din 10 in 10 minute, nu pierzi doar apa, ci si nutrienti importanti, astfel incat mahmureala se va face simtita mai puternic. Este important sa inlocuiesti acesti nutrienti, vitaminele B fiind esentiale. Poti sa consumi bauturi concepute pentru sportivi, acestea avand nutrienti care sa te mentina intr-o forma acceptabila.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#consum alcool trucuri, #consum alcool evitare betie, #consum alcool fara mahmureala , #alcool
Comentarii