Efecte nebanuite ale alcoolului asupra femeilor

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 08:14
18061 citiri
Efecte nebanuite ale alcoolului asupra femeilor

Alcoolul castiga din ce in ce mai mult teren in viata femeilor, ele incepand sa-l consume pentru a trece mai usor peste stresul de peste zi, seara, pentru a se relaxa, si ajungand sa faca din el un tovaras de nedespartit, cu ajutorul caruia incearca sa treaca peste suparari.

Atunci cand aceasta amicitie este scapata de sub control, alcoolul devine periculos, avand efecte adverse greu de imaginat asupra organismului, conform Daily Mail. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand iti vine cheful sa mai bei un pahar:

Femeile se ametesc mai repede decat barbatii

Chiar daca o femeie are aceeasi inaltime si statura cu cea a unui barbat, aceasta tot se va ameti mai repede. Asta nu tine de hormoni sau masa corporala, ci pur si simplu de faptul ca organismul femeilor contine mai putina apa decat cel al barbatilor, ceea ce inseamna ca in interior circula mai putine fluide si alcoolul este mai concentrat, iar efectele lui mai puternice.

In plus, ficatul femeilor are mai putine enzime care sa dezintegreze alcoolul, asa ca acesta circula mai mult timp prin organism pana sa fie eliminat.

Mahmureala, resimtita mai puternic

Alcoolul, care este o toxina, este mai concentrat in sangele femeilor, asa ca lor le va fi mai greu a doua zi, dimineata, dupa un chef, suferind de dureri de stomac, greturi, sete, migrene si ameteli. Durerea de cap este produsa de deshidratare.

In ce conditii e alcoolul benefic?

Femeile intre 45 si 64 de ani indragesc mai mult vinul, cele mai tinere preferand bauturile spirtoase. In functie de tipul bauturii, in corp patrund diverse concentratii de alcool, unele facandu-si efectul mai repede decat altele. Cercetarile arata ca sampania se numara printre bauturile care imbata cel mai repede.

Cel mai sanatos pentru organism este vinul rosu, dar doar atat timp cat nu este consumat in exces, deoarece coboara nivelul colesterolului rau si protejeaza de boli de inima si atac cerebral.

Cancer de la un pahar pe zi?

Atunci cand vine vorba despre cancerul la san, nu exista limite de siguranta legate de bautura. Asta pentru ca descoperiri recente au aratat ca alcoolul este responsabil de unul din 5 cazuri de cancer mamar in Scotia. Chiar si un pahar de alcool pe zi creste riscul aparitiei bolii cu 10%. O teorie este aceea ca nivelul estrogenului din corp este perturbat, ceea ce hraneste celulele canceroase.

Asta nu inseamna ca daca nu bei deloc alcool vei fi ferit pe deplin de cancer, caci mai sunt ceilalti factori importanti, precum varsta, istoricul familial si greutatea.

Alcoolul si inima

In cantitati moderate, alcoolul face bine inimii, dar excesul ii poate fi fatal. Vinul rosu este plin de antioxidanti care fac bine arterelor, beneficiile asupra inimii fiind vizibile mai ales in cazul femeilor aflate la menopauza, cele de varsta mijlocie. Un pahar pe zi este recomandat, dar nu mai mult.

Exista si teoria conform careia alcoolul protejeaza de diabetul de tip 2, mai ales in cazul femeilor care consuma multi carbohidrati din paste ori paine. Un studiu de la Universitatea Harvard a aratat ca femeile care consuma alcool si au o dieta bogata in carbohidrati au un risc mai mic cu o treime de a face diabet comparativ cu cele care nu pun bautura in gura.

Alcoolul ingroasa talia

Studiile recente arata ca alcoolul in exces le face pe femei sa castige kilograme in jurul abdomenului, ceea ce este asociat cu un risc mai mare de diabet si boli de inima. In 2009, un studiu realizat la Colegiul Universitar din Londra a aratat ca femeile care nu se ridica de la masa pana ce nu termina o sticla de vin castiga chiar si 12 centimetri in talie in decursul a 3 ani.

Si stresul poate sa fie un motiv de ingrasare in jurul taliei, din cauza cresterii cantitatii hormonului numit cortizol.

Nu te spala pe dinti imediat dupa ce bei

Alcoolul poate sa provoace si probleme indirecte, pe termen lung. Nu numai ca are zahar, dar poate sa contina si acizi care distrug smaltul dintilor. Vinul alb este mai acid decat cel rosu, iar cel sec e mai acid decat cel dulce. Femeile obiosnuiesc sa se spele pe dinti imediat dupa ce au baut, pentru a nu fi tradate de respiratie, insa asta duce la deteriorarea danturii.

Bautura, buna la menopauza?

Desi multa lume crede acest lucru, este posibil ca alcoolul chiar sa inrautateasca simptomele, dupa cum explica ginecologul Mike Bowen. Alcoolul este vasodilatator, asa ca va agrava bufeurile si fluctuatiile hormonale.

Consumul pe termen lung afecteaza si densitatea osoasa, care si asa are de suferit la menopauza, calciul nemaifiind atat de bine absorbit de organism.

Niciun pahar in timpul sarcinii?

Chiar si in momentul in care o femeie vrea sa conceapa un copil, ea trebuie sa se abtina de la alcool. Cat despre sarcina, nici nu poate fi vorba de alcool. Poti consuma ocazional cate o jumatate de pahar, maximum unul intreg, dar nu mai mult si in niciun caz in primele saptamani de sarcina, cand riscul de avort spontan este mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#alcool femei organism sanatate, #femei alcool sarcina, #femei alcool menopauza, #femei alcool boli cancer, #femei alcool boli inima, #alcool femei efecte , #alcool