Fructul care face mahmureala mai usoara

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 17:57
8357 citiri
Fructul care face mahmureala mai usoara
Foto: Arhiva/Ziare.com

Chiar in sezonul perelor, oamenii de stiinta ne dau o veste buna: fructul care lupta cel mai bine cu mahmureala, chiar din fasa, e para.

Un studiu finantat de guvernul australian a ajuns la concluzia ca mahmureala poate fi prevenita cu pere, relateaza Medical Daily.

Conform raportului publicat de Horticulture Innovation Australia, perele, despre care se stie deja ca scad colesterolul, alunga constipatia si au efecte anti-inflamatoare, sunt eficiente atat in starea lor naturala, cat si sub forma de suc. Singura conditie ca remediul sa functioneze este sa fie consumate (indiferentd e forma) inainte de alcool.

Potrivit echipei de oameni de stiinta condusi de Manny Noakes, inainte de a iesi in oras nu ar fi rau sa consumam niste pere sau suc din acest fruct.

Alcoolul are in organism o serie de efecte "de domino", cum ar fi incapacitatea de a te concentra, probleme de memorie, apetit scazut, pierderea interesului pentru activitati zilnice. In plus, stomacul produce mai mult acid, ceea ce duce la dureri abdominale, greata si nu numai. Nivelul zaharului din sange scade, ceea ce da o stare de oboseala, slabiciune si o stare de spirit schimbatoare.

Oamenii de stiinta inca incearca sa inteleaga cum actioneaza perele asupra organismului, din moment ce reusesc sa previna mahmureala.

Daca nu esti amator de pere, ajuta si un Bloody Mary fara alcool, pentru ca Vitamina C continuta de sucul de rosii declanseaza procesul de "vindecare". In plus, acesta contine glutation, substanta pe care corpul o produce in mod normal pentru a contracara toxinele eliberate in ziua de dupa exces.

La fel de buna este si o banana. Pe masura ce consumi alcool, te deshidratezi, iar corpul pierde, printre altele, potasiu, aparand crampele, greturile si starea de voma. Bananele contin potasiu si anuleaza aceste stari.

Te pot ucide mai mult de 6 banane pe zi? Da, intr-o singura situatie!

Si merele au efect pozitiv, gratie antioxidantilor, zaharurilor naturale si magneziului, care ajuta la o refacere mai raida a organismului si la un proces mai mai bun de detoxificare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#mahmureala remedii, #pere mahmureala, #mahmureala fructe, #mahmureala banane, #pere sanatate , #alcool