Sase motive pentru care este bine sa bei alcool

Duminica, 30 Decembrie 2012, ora 14:27
10848 citiri
Sase motive pentru care este bine sa bei alcool

Sarbatorile sunt perioada in care mancam si bem ceva mai mult decat de obicei. Este o cale garantata de a fi mai vesel si a te simti bine, de a te departa de toate grijile si problemele de fiecare zi.

Daca iti faci griji legate de alcoolul consumat, afla ca unele studii au stabilit ca este de preferat sa bei alcool in cantitati moderate decat sa nu bei deloc.

Iata sase motive pentru care este bine sa bei alcool, insa intotdeauna cu moderatie:

Alcoolul te ajuta sa-ti pastrezi greutatea sub control. Un studiu care a durat 13 ani a probat faptul ca femeile care beau un pahar de vin rosu pe zi au un risc cu 30% mai mic de a depasi greutatea ideala, comparativ cu femeile care nu consuma deloc alcool. Explicatia sta in faptul ca un consum moderat de alcool, si mai ales de vin, stimuleaza procesele metabolice si intensifica arderile.

Alcoolul te face mai inteligent si mai placut. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Illinois au descoperit ca persoanele care beau doua halbe de bere in timpul unei serii de jocuri si teste de inteligenta rezolva problemele mai repede si mai bine decat cei care nu recurg la acest stimulent.

In plus, o cantitate moderata de alcool anuleaza inhibitiile, jena si te face un pic mai indraznet. Si nu-i nimic rau in asta, ba chiar din contra!

Berea previne pneumonia. Potrivit unui studiu facut de japonezii de la Sapporo Medical University, hameiul din bere contine o substanta care stimuleaza protectia naturala a organismului impotriva unor tipuri de virusuri care provoaca pneumonia, scrie Shine.

Alcoolul face bine pielii. Cercetatorii spanioli au probat ca un compus din vinul rosu, numit flavanina, protejeaza pielea de efectele nocive ale soarelui.

Vinul rosu mentine sanatatea oaselor. Cercetatorii de la Universitatea Northwestern au descoperit ca un pahar de vin rosu pe zi determina cresterea productiei de estrogen si a altor hormoni care sunt esentiali pentru sanatatea oaselor.

Intr-un alt studiu, care a avut ca obiect berea de aceasta data, realizat la Universitatea din California, se arata ca siliciul din bautura ajuta la cresterea rezistentei osoase.

Alcoolul prelungeste viata, dar numai daca este consumat in cantitati mici, in fiecare zi. Un studiu realizat la Harvard Medical School a dovedit ca bautorii de vin au o rata de mortalitate mai mica decat cei care consuma bere sau bauturi tari, dar si comparativ cu cei care nu pun gura pe alcool.

Iata numai cateva motive sa ciocnesti zilele acestea un pahar de vin!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#alcool sanatate, #vin rosu sanatate, #bere sanatate, #vin rosu antioxidanti, #vinul rosu beneficii , #alcool