Un barbat a ajuns in stare grava la spital, in urma unei alergii la aerul rece

Vineri, 06 Noiembrie 2020, ora 03:45
4731 citiri
Un barbat a ajuns in stare grava la spital, in urma unei alergii la aerul rece
Foto: Facebook/Mymed

Un caz medical neobisnuit a avut loc in Colorado, SUA, unde un barbat de 34 de ani a fost aproape de moarte, din cauza unei alergii la aerul rece. Potrivit unui articol, publicat intr-un jurnal de specialitate, barbatul a inceput sa se simta brusc rau, dupa ce a iesit de la dus.

Reactia alergica i-a pus barbatului viata in pericol: se chinuia sa respire si pielea ii era acoperita de iritatii.

Cand au sosit paramedicii, familia a spus ca barbatul avea antecedente de "alergie la vremea rece", dar in trecut prezentase doar urticarie ca reactie la frig, niciodata si soc anafilactic.

Aceste episoade de reactie alergica au inceput dupa ce barbatul impreuna cu familia sa si-au schimbat domiciliul, din Micronezia, care are un climat tropical, in Colorado, unde temperaturile sunt mai scazute, se arata in raportul medicilor.

Potrivit Science Alert, paramedicii l-au tratat pe barbat cu epinefrina si oxigen si l-au dus de urgenta la cel mai apropiat spital. Ajuns acolo, acesta transpira abundent si avea urticarie pe tot corpul.

Medicii au concluzionat ca temperaturile scazute reprezinta cauza problemelor barbatului si au explicat ca cei suferinzi de astfel de alergii au aceste simptome dupa contactul cu aerul si apa rece, dar si dupa consumul de alimente sau bauturi reci.

Cel mai frecvent simptom al acestei conditii medicale este o eruptie rosie, urmata de mancarime, dupa expunerea la frig. Dar, in cazuri mai grave, oamenii pot prezenta chiar si anafilaxie (scaderea tensiunii arteriale si ingustarea cailor respiratorii, din cauza inflamatiei puternice), ceea ce face ca respiratia sa fie dificila si viata pacientului sa fie pusa in pericol.

Doctorii au confirmat diagnosticul barbatului, efectuand "testul cubului de gheata" - plasarea unui cub de gheata, pe piele, timp de aproximativ 5 minute. In cazul in care pacientul dezvolta o umflatura rosie proeminenta pe portiunea de piele pe care s-a aflat cubul de gheata, diagnosticul este "urticarie rece".

Nu se cunoaste exact cat de frecventa este aceasta afectiune, desi un studiu facut la un moment dat de Institutul National de Sanatate al SUA a constatat o prevalenta de 0,05%. Reactiile anafilactice sunt insa rare.

Desi in majoritatea cazurilor, cauzele declansarii afectiunii nu sunt cunoscute, s-a observat ca uneori urticaria rece poate fi mostenita, ceea ce implica o predispozitie genetica, iar la unele persoane este declansata de ceva care afecteaza sistemul imunitar, cum ar fi o infectie virala sau anumite tipuri de cancer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
A fost activat planul rosu de acțiune dupa ce a fost facuta o amenintare cu bomba la bordul unui avion, Aeronava a aterizat de urgenta pe Aeroportul Timisoara la miezul noptii, arată Opinia...
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
#soc anafilactic, #alergie, #frig, #simptome, #test, #urgenta , #alergii