Ce te apara de alergiile de primavara

Luni, 07 Mai 2012, ora 18:16
3485 citiri
Ce te apara de alergiile de primavara

Atunci cand vine primavara, multe persoane devin sensibile, stranuta foarte des si au de suferit din cauza alergiilor asociate acestui anotimp. Din pacate nu exista niciun leac pentru aceste probleme, in sensul in care ele nu pot fi tratate, dar prin diverse metode naturale, simptomele sunt vizibil ameliorate.

Alimentatia are un rol-cheie in acest sens, conform Health Land, cele mai bune produse pe care le poti consuma pentru a te ajuta fiind:

Merele

Merele, consumate in mod regulat, tin la distanta bolile si acesta nu este doar un proverb, ci un lucru cat se poate de adevarat. Ele sunt bogate in quercitina, un flavonoid cu proprietati antiinflamatoare. Mare parte din aceasta se afla in coaja, care este plina si de polifenoli, care previn distrugerea celulara.

Un studiu din 2007 arata ca femeile care consumau frecvent mere in timpul sarcinii aveau un risc mult mai scazut de a naste copii sensibili la alergii. Dr. Jane Burns, de la Scoala Publica de Sanatate Harvard, spune ca antioxidantii din mere ajuta corpul sa scape de episoadele suparatoare de tuse, infectiile respiratorii si amelioreaza simptomele astmului.

Pestele

Acizii grasi omega 3 din peste au efecte antiinflamatoare, ajutand sistemul imunitar, astfel incat alergiile nu mai sunt la fel de puternice. Cateva grame de peste oceanic pe saptamana pot face adevarate minuni, alergiile fiind doar o mica parte din afectiunile asupra carora are efect. Din nou, femeile insarcinate ar trebui sa consume acest aliment daca vor sa aiba copii sanatosi, fara alergii si eczeme.

In topul celor mai bune tipuri de peste se afla somonul salbatic din Alaska, acesta crescand intr-un mediu lipsit de poluanti. Si tonul este la fel de bun, dar trebuie consumat cu prudenta de femeile insarcinate si de copii, caci poate sa contina mercur. Andivele si sardinele pot fi si ele consumate din abundenta, caci sunt sanatoase.

Daca nu esti un fan al pestelui, poti incerca sa iei suplimente din ulei de peste, acestea fiind capsulate, astfel incat nu au niciun gust care te-ar putea supara.

Strugurii rosii

Pielea strugurilor rosii este bogata in antioxidanti si revestrarol, un compus antiinflamator. Antioxidantii protejeaza celulele de deteriorare, dar cresc si puterea sistemului imunitar. Alte produse indicate sunt fructele de padure, legumele si cartofii. Din acest punct de vedere, vegetarienii sunt niste norocosi.

Rosiile

Rosiile sunt bogate in vitamina C si reprezinta alimentul perfect pentru persoanele care stranuta foarte des primavara. Studiile arata ca acestea cresc toleranta la astm si probleme respiratorii. Vitamina C este un intaritor al sistemului imunitar si un antihistaminic natural, care suprima inflamatiile.

Licopenul din rosii este bun pentru intregul corp, un studiu de la Universitatea din Tel Aviv aratand ca barbatii care adauga 30 de miligrame de licopen la dieta zilnica isi imbunatatesc abilitatea corpului de a lupta cu crizele de astm cu pana la 45%. Atat rosiile proaspete contin licopen, cat si sucul rezultat din acestea, astfel incat poti beneficia de substanta in toate anotimpurile.

Alte fructe si legume cu efecte asemanatoare sunt vinetele, castravetii, fasolea verde si dovleceii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#alimente bune alergii, #alimente impotriva alergiilor, #ameliorare alergii, #alergii primavara ameliorare, #simptome alergii calmare , #alergii