Sarutul care declanseaza alergia

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 17:50
4011 citiri
Sarutul care declanseaza alergia

Din ce in ce mai multe cazuri de reactii alergice grave se intalnesc in ultima vreme, chiar si daca persoana in cauza nu consuma alimentul pe care organismul sau nu il tolereaza. Nu demult o tanara din Marea Britanie a ajuns la spital, dupa ce si-a sarutat prietenul care consumase, cu cateva ore inainte, alune.

A ajuns la spital din cauza unui sarut

Chiar si spalatul pe dinti si scurgerea multor ore de la momentul consumarii alimentului periculos pentru celalalt nu par sa fie suficiente. O reactie alergica poate fi trezita cu un sarut, au stabilit mai multi experti in cadrul unei intruniri anuale in Phoenix, relateaza Science Daily.

Nu doar alimentele pot da astfel de reactii, ci si medicamentele ingerate de cineva, iar incidenta reactiilor alergice in urma unui sarut nu este atat de mica pe cat ai fi tentat sa crezi, explica Sami Bahna, unul dintre expertii prezenti la conferinta din Phoenix.

Cum este posibil sa ai astfel de alergii la cateva ore dupa ce celalalt a consumat alimentul sau medicamentul, spalandu-se ulterior pe dinti? Simplu: in saliva celuilalt se gasesc agentii alergeni chiar si la cateva ore distanta.

Alergiile alimentare afecteaza 2 - 3% dintre adulti si 5 - 7% dintre copiii din SUA, in total 7 milioane de oameni, dupa cum arata statisticile.

De aceea, specialistii recomanda celor ce care au un partener cu astfel de reactii alergice sa nu consume alimentul primejdios cu 16 pana la 24 de ore inainte de intalnire. Cateodata, din pacate, nici macar aceasta masura nu este suficienta.

Din pacate, nu doar alergiile la alimente sau medicamentele pot duce la soc anafilactic. La fel se poate intampla la contactul cu spermicidele, agentii de lubrifiere, latex ori chiar sperma partanerului. Unii reactioneaza chiar la hormonii secretati de propriul organism in momentele cu incarcatura mare emotionala sau in timpul actului sexual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alergii alimente, #soc anafilactic alergii, #alergie latex, #alergie produse lubrifiere, #alergie sperma , #alergii