6 alimente pe care sa nu le mananci niciodata

Luni, 27 Mai 2013, ora 07:55
12862 citiri
6 alimente pe care sa nu le mananci niciodata
Foto: Arhiva

Incercam fiecare dintre noi sa mancam alimente cat mai sigure si sa alegem ce este mai bun din ceea ce gasim.

In consecinta, este necesar sa stii sa alegi cele mai sanatoase variante dintre cele care iti sunt oferite de magazine. Iata care sunt 6 alimente pe care sa nu le mananci niciodata.

Rosiile sunt excelente pentru sanatate, acestea fiind cea mai buna sursa de licopen. In plus, rosiile conservate sunt chiar si mai sanatoase decat rosiile crude, pentru ca licopenul este activat prin fierbere. Dar nu cumpara niciodata rosii conservate in cutii de metal.

Conservele din metal sunt acoperite cu o pelicula care contine BPA, o substanta chimica deosebit de daunatoare, mai ales in urma contactului cu acidul din rosii si sucul acestora.

Nu rosiile sunt daunatoare, ci modul in care sunt stocate. Solutia este sa cumperi mereu conserve in borcane de sticla sau in containere de carton, scrie Yahoo Health.

Spre deosebire de unt, care este fabricat din produse de origine animala, margarina este facuta din ulei vegetal. Margarina si alte alimente din aceeasi categorie contin grasimi trans, care cresc riscul inflamatiilor si deterioreaza membrana celulelor, fapt care creste riscul bolilor cardiovasculare, cancer, boli degenerative, cresterea in greutate si cresterea nivelului colesterolului rau.

Solutia este sa eviti margarina.

Alimentele bogate in omega 6 sunt sanatoase doar daca se pastreaza un raport de unu la unu cu omega 3. Evita produsele de patiserie foarte bogate in omega-6 si alti acizi grasi. Adauga mereu in alimentatie surse de omega 3 sau surse de grasimi bogate in omega-3, cum ar fi nuca de cocos, nuca, uleiul din seminte de struguri si uleiul de masline.

Evita aluaturile pufoase de patiserie inghetate si pe cele gata preparate care contin cantitati foarte mari de omega 6.

Uita de floricele de porumb care se pot pregati in cuptorul cu microunde. Pachetele gata preparate pe care trebuie doar sa le pui in cuptorul cu microunde contin PFOA, o substanta foarte toxica cu efect cancerigen.

In cuptorul cu microunde, PFOA se lipesc de floricele si asa ajung in organism. PFOA a fost legata de infertilitate, cancere de ficat si testiculare.

Uita de sarea rafinata. Foloseste sare de mare sau sare bruta, care pastreaza o suma de minerale esentiale si care nu se mai regasesc in sarea de masa rafinata.

O solutie buna este sarea de mare sau sarea de Himalaya. Sarea grunjoasa este infinit mai buna decat sarea de masa. O poti face fina macinand-o.

O regula a unei alimentatii sanatoase spune ca, daca nu se gaseste in natura, nu trebuie mancat. Conform acestui principiu este mai sanatoasa o lingurita de zahar, miere sau alt indulcitor decat indulcitorii sintetici. O solutie excelenta este stevia, naturala si fara calorii.

Indulcitorii artificiali sunt mai daunatori decat zaharul. Cei mai multi dintre indulcitori contin aspartam, care produce cancer si leziuni neurologice, dar stimuleaza si cresterea in greutate.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#alimente daunatoare, #alimentatie sanatoasa, #dieta sanatoasa, #indulcitori artificiali, #indulcitori sintetici , #alimente