Afla singur ce trebuie schimbat in alimentatie pentru buna ta dispozitie

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 21:09
6114 citiri
Afla singur ce trebuie schimbat in alimentatie pentru buna ta dispozitie

Daca te simti mereu obosit, indispus, fara chef de viata si de munca, s-ar putea ca una din cauze sa fie alimentatia. Asa ca ceva trebuie schimbat, inlocuit sau imbunatatit. Afla singur ce trebuie sa faci.

Nu sari peste micul dejun, despre care ar fi bine sa stii ca este masa principala a zilei, carburantul care te ajuta ca, in prima parte a zilei, sa ai cel mai mare randament. Nemancand nimic dimineata, multumindu-te cu o cafea sau o bautura energizanta, la pranz vei exagera si, dupa o masa copioasa, e firesc sa vrei sa dormi in loc sa-ti continui activitatea.

Dulciurile, fainoasele si painea alba dau energie, dar nu pentru mult timp. Dupa ce consumi astfel de alimente, glicemia creste instantaneu, dar scade la fel de brusc nu dupa mult timp si iar te simti obosit, somnoros, prost dispus si nu te poti concentra asupra a ceea ce ai de lucrat. De aici nevoia de a apela la o alta doza de zahar care sa te energizeze.

Inlocuieste dulciurile cu fructe, ca atare sau sub forma de suc. Sucurile de citrice sunt energizante si adevarate farmacii de vitamine si minerale. Ca sa fii sigur ca bei un suc natural, prepara-ti-l singur, acasa. Merele sunt hranitoare, tin de sete si pot satisface cu succes pofta de dulce, la fel ca si cateva curmale ori o lingurita de miere de albine.

Nu ignora grasimile, organismul are nevoie de ele in fiecare zi. Consuma zilnic grasimi vegetale - uleiuri, alune, nuci, migdale - si astfel vei scapa de starea de somnolenta si depresie.

Doua cafele pe zi, una dimineata, ca sa te trezesti, si alta dupa amiaza, dar nu mai tarziu de ora 16.00, care sa te mentina in forma pana spre masa de seara, sunt suficiente. Excesul de cafea duce la somnolenta, oboseala, moleseala si proasta dispozitie. La fel de rau fac si bauturile racoritoare dulci, energizantele si ceaiul verde, care trebuie baut cu masura si niciodata seara.

Daca esti cafegiu inrait, incearca sa inlocuiesti cafeaua cu suc de fructe ori legume. Vei primi destula energie si te vei putea concentra mai bine datorita vitaminelor si mineralelor. Cu timpul vei scapa de aceasta obisnuinta nociva, multumindu-te cu doua cesti de cafea pe zi.

Incearca sa ai in permanenta in preajma ta un bidon cu apa minerala, nu in frigider, ci la temperatura camerei. Apa minerala invioreaza aproape instantaneu. Bauta permanent, apa minerala constipa si baloneaza, dar, la nevoie, e un adevarat elixir datator de viata si putere datorita mineralelor din compozitia sa.

In afara de obiceiurile rele la care va trebui sa renunti ca sa te simti bine, sanatos si in putere si sa poti face fata obligatiilor zilnice de la locul de munca, incearca sa respecti orele de masa si serveste zilnic macar o masa calda.

Renunta la gustarile tip fast-food, dulciurile rafinate si bauturile racoritoare dulci. Legumele si fructele, ca atare sau sub forma de suc ori salata, sunt mult mai indicate, datorita nutrientilor absolut necesari pentru organism.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#alimente care binedispun, #oboseala permanenta remedii, #sucuri naturale sanatate, #alimente sanatate, #alimentatie energie, #obiceiuri alimentatie sanatate , #alimente