Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Alimente bogate in proteine, dar usor de digerat

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 16:24
57983 citiri
Alimente bogate in proteine, dar usor de digerat

Proteinele, bogate in aminoacizi, sunt esentiale dezvoltarii muschilor. Din pacate, insa, cele mai multe alimente care contin proteine sunt si greu de digerat.

Pentru o absorbtie rapida a proteinelor, se recomanda, insa, alimentele usor de digerat si de absorbit de organism. Din aceasta categorie fac parte ouale, branza, iaurtul si boabele de soia, conform Livestrong.com.

Albusul oualor

Reprezinta una dintre cele mai simple cai de a-ti face plinul de proteine. Tot ce trebuie sa faci este sa consumi oua fierte mai mult. Un ou mare contine aproximativ 6 grame de proteina. 3,6 grame de proteina se gasesc doar in albus.

Cei care isi fac probleme in legatura cu grasimile saturate sau colesterolul ar trebui sa consume doar albusul oualor.

Branza

Este o sursa excelenta de proteine usor de digerat, o jumatate de cescuta continand circa 15 grame de proteina. Pentru ca branza contine, totusi, grasimi saturate, opteaza pentru cea slaba in grasimi.

Iaurt

O jumatate de cescuta de iaurt contine 4 pana la 6 grame de proteina, aceasta cantitate depinzand totusi de brandul care o comercializeaza. Incearca sa eviti iaurtul care are zahar sau conservanti, in favoarea iaurtului natural, fara arome. Daca il vrei aromat, iti poti adauga tiu miere sau fructe.

Boabe de soia

Soia este singura sursa vegetariana de proteina, o jumatate de cescuta de boabe de soia putand avea intre 16 si 39 de grame de proteina.

Si laptele de soia contina proteina, 200 de miligrame insumand 10 grame de proteina. Avantajul produselor din soia este acela ca, de obicei, acestea sunt sarace in grasimi saturate, cel putin in comparatie cu carnea, o sursa de proteina deloc usor de digerat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#alimente proteine, #proteine usor digerabile, #proteine masa musculara , #alimente