Alimente care fac minuni pentru parul tau

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 21:19
8701 citiri
Alimente care fac minuni pentru parul tau
Foto: Fox News

Un par frumos nu este neaparat rezultatul tratamentelor cosmetice pe care cineva le face. Sanatatea lui depinde si de alimentele consumate, unele avand proprietati extraordinare.

Expertul Joshua Zeichner, de la spitalul Mount Sinai, din orasul american New York, spune ca o dieta potrivita ajuta la mentinerea sanatatii parului si unghiilor, informeaza Fox News.

Iata care sunt alimentele care ajuta la mentinerea sanatatii parului:

Carnea rosie

Acest tip de carne contine fier mult, el fiind un aliat puternic al parului sanatos. Cei cu anemie, adica deficienta de fier, au parul mai subtire, ceea ce poate cauza si probleme ale unghiilor.

Se recomanda insa consumul de carne rosie doar o data pe saptamana, deoarece ea are si multe grasimi saturate in continut, ceea ce te poate predispune la boli grave, printre care se numara cele de inima, diabetul (tip 2) si cancerul.

Afinele

Antioxidantii din afine influenteaza pozitiv celulele din par si unghii. Dintre toate fructele care au in continut antioxidanti, afinele includ cea mai mare cantitate din asemenea substante benefice organismului uman.

Migdalele

Proteinele din abundenta si magneziul din migdale reprezinta argumente solide in favoarea consumului lor. Stresul este adesea cauza problemelor aparute, iar pierderea parului poate avea ca sursa o asemenea problema. Magneziul din migdale iti ajuta corpul sa lupte eficient impotriva unui asemenea pericol.

Berea

Berea e una dintre cele mai bogate surse de siliciu din alimentatia noastra. Informatia e oferita intr-o revista de profil, "Journal of the Science of Food and Agriculture".

Acest mineral creste circulatia sangelui in zona scalpului, sustine experta Rebecca Kazin, de la un institut de dermatologie din Washington, SUA. Nu se recomanda insa consumul de bere in exces, caci efectele nu vor mai fi aceleasi.

Laptele si ouale

Unele studii arata ca lipsa vitaminei D influenteaza caderea parului. Ea poate fi luata din lapte, el continand si calciu, substanta care este, de asemenea, buna pentru sanatatea parului.

Ouale sunt si ele pline de proteine si vitamina D, alaturi de substanta denumita biotina. Aceasta joaca un rol important in dezvoltarea keratinei, esentiala pentru un par sanatos si frumos.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#alimente sanatate par, #carne beneficii par, #alimente par sanatos , #alimente