Alimente care imbunatatesc functionarea creierului

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 12:06
8948 citiri
Alimente care imbunatatesc functionarea creierului
foto: Cafeisha

Alegerile pe care le facem in ce priveste alimentatia au efecte, pozitive sau negative, asupra fiecarui organ. O hrana sanatoasa te ajuta sa ai mai multa energie, sa iti mentii o greutate normala, sa iti imbunatatesti viata sexuala.

Ca orice alt organ, si creierul depinde de nutrientii pe care ii primeste sau nu. Conform mai multor studii citate de qualityhealth.com, o alimentatie potrivita poate sa stimuleze memoria, sa reduca stresul sau sa imbunatateasca starea de spirit, abilitatile senzorimotoare si chiar inteligenta. Iata ce presupune o alimentatie potrivita:

Mananca dimineata, in fiecare zi

Cercetari recente au confrmat ipoteza potrivit careia micul dejun te ajuta sa ai un randament mai bun in ce priveste activitatile intelectuale.

Glucoza din sange este esentiala functionarii creierului. Cand sari peste micul dejun nivelul acesteia este unul scazut, ceea ce te poate face sa intelegi mai greu informatiile sau sa ai usoare probleme de orientare.

De asemenea, nu este important doar sa mananci dimineata ci si sa alegi alimente bune pentru creier. Indicele glicemic reprezinta viteza cu care carbohidratii sunt transformati in glucoza si intra in fluxul sangvin.

Cu cat indicele unor produse este mai mare cu atat glucoza din acestea ajunge in sange mai repede si cu atat mai scurt este timpul in care organismul beneficiaza de ea.

De aceea, cele mai indicate sunt alimentele cu un indice glicemic scazut, cum ar fi iaurturi cu un continut scazut de grasime, broccoli, ardei, cereale integrale.

Consuma peste de doua ori pe saptamana

Un studiu realizat in Suedia pe parcursul a 15 ani a demonstrat ca un consum regulat de peste, mai des decat o data pe saptamana, poate influenta pozitiv performantele cognitive.

Alege alimente care contin acizi grasi omega-3

Desi exista si grasimi care au mai mult efecte daunatoare organismului, cum sunt cele saturate, alte grasimi, cele nesaturate (uleiuri vegetale, nuci) sunt benefice.

Din ce in ce mai multe cercetari intaresc ideea ca acizii grasi omega-3 au un rol esential in procesele de functionare a creierului, hranind celulele nervoase.

Acesti acizi se gasesc in special in somon si macrou, in nuci, oua, seminte de in si lactate.

Totodata, este important sa stii nu numai ca o alimentatie potrivita ajuta la o functionare mai buna a creierului, dar si ca o alimentatie gresita provoaca efecte negative.

Mai exact, un studiu realizat in cadrul unei universitati din statul american Carolina de Sud arata ca grasimile saturate si alimentele bogate in colesterol afecteaza memoria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#alimente bune creier, #alimente necesare creierului, #alimentatie creier , #alimente