Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alimente care iti protejeaza vederea

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 22:04
11587 citiri
Alimente care iti protejeaza vederea

Vederea este unul dintre cele mai de pret lucruri pe care le are un om si fara de care i-ar fi foarte greu sa se descurce. Odata cu inaintarea in varsta, acest simt incepe sa se deterioreze, asa ca trebuie sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja ochii.

Iata ce este bine sa consumi in acest sens, conform Real Simple, pentru ca, trebuie sa recunosti, alimentatia e cea mai simpla si la indemana cale de a preveni eventualele probleme:

Legume cu frunze inchise la culoare

Spanacul, telina, broccoli si alte legume cu frunzele inchise la culoare contin luteina si zeaxantina, 2 carotenoide care sunt asociate cu o reducere a riscului de aparitie a cataractei si a degenerescentei maculare. Incearca sa ai parte zilnic de cate 2 portii din acestea.

Fructe bogate in antioxidanti

Fructele, cum ar fi cele de padure, portocalele, prunele si ciresele sunt cele mai eficiente in eliminarea radicalilor liberi, produsi de poluare, care altfel ar duce la cataracta si pierderea treptata a vederii.

Multivitamine

Suplimentele cu antioxidanti precum vitamina C si E, beta-carotenul si mineralele precum cuprul si zincul ajuta la prevenirea degenerescentei maculare. Este bine sa iei suplimente mai ales daca nu consumi prea multe fructe si legume.

Omega 3

Omega 3 din anumite tipuri de peste, precum somonul, halibutul sau tonul, ajuta la protejarea tesutului ocular si previne uscarea acestuia. De aceea, este bine sa consumi cel putin 2-3 portii de peste pe saptamana.

Morcovii

Morcovii, la fel ca dovlecii, au foarte mult beta-caroten, care ajuta la mentinerea sanatatii oculare.

Bonus: Fa miscare ca sa previi glaucomul!

Mai multe studii arata ca exercitiile aerobice fac sa scada presiunea din interiorul ochiului, reducand astfel si riscul de glaucom. Este bine sa faci minim 30 de minute de miscare in fiecare zi.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#alimente bune vedere, #alimente prevenire cataracta glaucom, #mancare sanatate ochi, #antioxidanti vitamine sanatate ochi, #alimente bune sanatate ochi , #alimente