Alimente care pot cauza constipatia

Marti, 31 August 2010, ora 22:31
79505 citiri
Alimente care pot cauza constipatia

Daca fiecare dimineata este pentru tine o noua provocare, n-ar fi rau sa privesti cu mai multa atentie la alimentele pe care le consumi.

Daca acestea sunt sarace in fibre si fluide, ori bogate in ingrediente cu mare potential de deshidratare, cum e cazul sarii sau alcoolului, s-ar putea sa gasesti repede raspunsul.

Desi constipatia este adesea rezultatul a ceea ce nu consumam, mai degraba decat a ceea ce mancam, unele alimente ar trebui sa intre pe lista celor care nu trebuie sa se regaseasca prea des in dieta, cel putin pentru o vreme, conform QualityHealth.

Aici intra tot ceea ce este sarac in fibre, mai ales alimentele cu multe proteine - cum e carnea sau lactatele - si carbohidratii, cum e cazul produselor de patiserie, pastelor, cerealelor si deserturilor dulci, care contin faina alba rafinata.

Tot aici trebuie sa intre si alimentele sarate sau bauturile alcoolice care, pentru ca deshidrateaza, au ca urmare constipatia.

Painea alba In locul painii albe, pastelor si cerealelor cu continut mic de fibre alege versiunile acelorasi produse, dar care contin macar 3 grame de fibre pe portie. Daca nu poti face trecerea brusc, incearca macar ca una dintre feliile de paine din sandvis sa fie alba, iar cealalta din cereale integrale.

Branza Laptele, branza, inghetata si alte lactate nu contin fibre si pot cauza constipatia daca sunt consumate in exces. Nu uita ca aici intra si budinca, milkshake-ul si lasagna.

Exceptie face iaurtul, care, desi in mod nodmal nu contine fibre, exista deja varietati pe piata la care acestea au fost adaugate. In plus, unul dintre beneficiile iaurtului consta in "bacteriile bune", care preintampina constipatia.

Pestele prajit Mancarea prajita, in general, indiferent ca e vorba despre pui, ceapa sau mozarella, nu numai ca abunda in grasime, insa tinde sa fie si saraca in fibre, mai ales cea de fast-food.

In plus, multimea de calorii da repede senzatia de satietate, in stomac nemairamanand loc si pentru alimente sanatoase, care consumate in paralel te-ar fi ajutat sa preintampini constipatia.

Carne Carnea, indiferent ca e vorba despre friptura, carnati, sunca, este bogata in grasimi si nu contine fibra. Daca aceasta sau ouale ocupa mai mult loc in farfurie decat altceva, iar daca alaturi se afla cartofi prajiti si paine alba, atunci te poti astepta la ceva probleme.

Bomboane Dulciurile, in general, indiferent ca e vorba despre bomboane, prajituri sau placinte, mai ales cumparate, sunt sarace in fibre si abunda in zahar.

Un studiu din 2005, realizat in Germania, a aratat ca ciocolata este cel mai des asociata cu problemele tractului digestiv. De retinut e ca acestea nu sunt periculoase decat daca sunt consumate in exces. Tot secretul este in pastrarea unui echilibru in alimentatie.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#constipatie, #alimente constipatie, #alimente greu digerabile, #prevenire constipatie , #alimente