Alimente care pot fi periculoase pentru sanatatea ta

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 12:21
4308 citiri
Alimente care pot fi periculoase pentru sanatatea ta
Greenliving

Unele alimente, fie ca sunt in stare cruda fie ca sunt preparate, pot provoca diverse afectiuni organismului uman, cateva chiar destul de grave.

Recent, Administratia americana pentru controlul Alimentelor si Medicamentelor a dat publicitatii un raport citat de care2.com, care contine si o lista cu cele mai riscante alimente, desi cele mai multe dintre acestea sunt sanatoase, avand o importanta valoare nutritionala.

1. Verdeturile

Acestea pot provoca infectii cu bacteriile E.coli sau Salmonella, precum si gastroenterita, in special prin virusul denumit Norovirus, care se raspandeste de regula daca persoanele care manipuleaza verdeturile nu se spala pe maini.

2. Ouale

Cele mai multe imbolnaviri aparute din cauza acestor alimente sunt asociate cu Salmonella. Pentru jumatate din acestea sunt responsabile restaurantele si alte unitati alimentare.

3. Tonul

Cea mai frecventa afectiune provocata de ton este cauzata de scombrotoxina, o substanta care este eliberata de acest peste in special daca este tinut la temperaturi prea ridicate, si care nu poate fi distrusa prin fierbere. Printre simptomele intoxicarii cu aceasta se numara crampe abdominale, dureri de cap, greata, diaree, palpitatii si chiar tulburari de vedere.

4. Stridiile

Cele mai multe probleme pentru care sunt de vina stridiile apar in restaurante, cauzele principale ale acestora fiind Norovirus si bacteria Vibrio. Daca sunt consumate crude sau gatite insuficient, pot provoca in special gastroenterita. Spre deosebire de verdeturi, stridiile pot fi contaminate cu Norovirus nu doar prin manipulare, ci si prin apa in care traiesc.

5. Cartofii

Daca sunt gatiti necorespunzator sau mancati chiar cruzi (in unele tipuri de salate) acestia pot determina infectii cu E.coli sau Salmonella. Totodata, acestia mai sunt asociati si cu alte bacterii cum ar fi Shigella si Listeria, din cauza contaminarii incrucisate, de la alimentele crude, care se poate intampla atunci cand nu folosim tacamuri si ustensile separate pentru acestea sau cand nu ne spalam pe maini dupa fiecare manipulare a lor.

6. Branza

Contaminarea acesteia cu diferite bacterii, cele mai frecvente fiind Salmonella si Listeria, poate avea loc in special in cazul celei preparate in gospodarii. Branza realizata in fabrici, din lapte pasteurizat, are un risc mult mai mic de a fi contaminata.

7. Inghetata

Si in cazul acesteia bacteriile Salmonella si Listeria pot provoca probleme, mai ales daca laptele din care este preparata nu este pasteurizat.

8. Rosiile

Salmonella este responsabila cu cel mai mare numar de imbolnaviri asociate cu rosiile, bacteria putand sa patrunda in tomate prin radacini, flori sau chiar mici crestaturi de pe coaja acestora.

9. Capsunele

In 1997, mii de elevi din cateva state s-au imbolnavit de hepatita A dupa ce au mancat capsune ce proveneau din aceeasi sursa. Contaminarea s-a facut de la un muncitor care le-a cules, in Baja California, Mexic. Si alte fructe pot fi periculoase, cum ar fi zmeura, care poate fi purtatoare a protozoarului Cyclospora, care provoaca o infectie destul de severa la nivelul intestinelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alimente periculoase sanatate, #alimente risc sanatate, #legume fructe periculoase sanatate , #alimente