Alimente cu efecte bizare

Joi, 27 Iunie 2013, ora 08:00
6774 citiri
Alimente cu efecte bizare
Foto: Yahoo

Exista alimente care produc efecte bizate in organism. Unele sunt cunoscute, altele nu. Trecem in revista care sunt alimentele cu efecte bizare si prezentam explicatia ciudateniilor.

1. Sparanghelul este o leguma foarte sanatoasa si gustoasa. Unul dintre efectele bizare este acela ca dupa o portie de sparanghel transpiratia si respiratia miros foarte urat. Cauza sta in continutul foarte mare de sulf din sparanghel, specific si pentru ceapa, usturoi, varza si conopida. Mirosul neplacut dispare complet in 24 de ore, scrie Shine Yahoo.

2. Sfecla iti poate oferi momente de panica daca nu esti avizat. O salata de sfecla poate sa determine colorarea in rosu a urinei si materiilor fecale. Nu se intampla tuturor, ci doar persoanelor care sufera de un sidrom manifestat printr-un deficit cronic de fier. Boala este asociata cu oboseala cronica, palpitatii si tulburari de tranzit intestinal.

In acest caz, o salata de sfecla poate pune un diagnostic si poate explica o suma de suferinte a caror cauza ar fi ramas necunoscuta.

3. Stridiile sunt trecute in categoria alimentelor cu efect afrodiziac. Daca in cazul altor alimente pot sa existe semne de intrebare, stridiile au un efect dovedit, in special in cazul barbatilor si mai putin in ceea ce le priveste pe femei, ca urmare a continutului foarte mare de zinc.

Zincul este fundamental pentru producerea de testosteron. Daca nivelul de testosteron este constant redus in cazul femeilor, zincul din stridii produce o crestere exploziva in cazul barbatilor.

4. Semintele de pin lasa in urma un gust metalic care poate sa persiste cateva ore dupa masa sau pana cand semintele sunt digerate si eliminate. Nu se stie exact care este motivul, dar se pare ca este provocat de unele grasimi specifice pe care le contin semintele de pin.

5. Broccoli este una dintre cele mai sanatoase legume, dar excesul de crucifere, categorie din care fac parte broccoli, conopida, varza si varza de Bruxelles, interfereaza cu hormonii tiroidieni si produce blocarea efectului acestora.

A exagera consumul de broccoli si alte crucifere poate induce simptomatologia tipica pentru hipotiroidism, respectiv insuficienta tiroidiana, afectiune care se manifesta prin faptul ca tiroida nu produce suficienti hormoni. Printre manifestarile hipotiroidismului se numara obezitatea, dureri articulare, infertilitate si boli de inima.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#efecte ciudate alimente, #broccoli tiroida, #stridii afrodisiace naturale , #alimente