Alimente cu superputeri, bune pentru fiecare particica din tine

Duminica, 03 Februarie 2013, ora 12:33
9373 citiri
Alimente cu superputeri, bune pentru fiecare particica din tine

Pentru a face fata stresului si ritmului alert de fiecare zi, trebuie sa gasesti mereu noi surse de energie.

Una dintre cele mai la indemana si simple cai de a te energiza este sa tii cont de alimentele pe care le consumi. Iata ce nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta, pentru a nu fi pus in situatia de a nu putea face fata provocarilor zilnice si a ajunge la medic cat mai rar, conform Men's Health:

Prune uscate

Acestea sunt foarte usor de luat la pachet, ca gustare, si sunt bune pentru prevenirea osteoporozei. Sunt bogate in cupru si brom, dar si in fibre numite inulina, care ajuta la dezintegrarea bacteriilor intestinale.

Astfel, prunele ajuta la mentinerea sanatatii tractului digestiv, ajutand si la buna absorbtie a calciului, pe langa energia pe care ti-o ofera instantaneu.

Bananele

Bananele au efect calmant, te ajuta sa te concentrezi mai bine si fac ca creierul sa secrete mai multa serotonina.

Beneficiile majore vin, insa, din potasiu, iar electrolitii ajuta la prevenirea pierderii calciului din organism.

Bananele ajuta si sistemul nervos, intaresc sistemul imunitar si ajuta la metabolizarea proteinelor.

Kiwi

La fel ca banana, kiwi este bogat in potasiu, dar si in vitamina C si luteina, care reduce riscul de boli de inima.

Mai ales in cazul in care faci miscare, este bine sa mananci un kiwi dupa antrenament.

Broccoli

Broccoli contine o multime de vitamine, potasiu, fosfor, magneziu si fier, dupa cum spun cercetatorii de la Universitatea John Hopkins, care i-au studiat atent compozitia. Daca nu il ai la indemana, consuma si conopida sau varza, care fac parte din aceeasi familie.

Spanacul

Un renumit ajutor pentru sistemul muscular, spanacul este bogat si in vitamina K, care creste densitatea osoasa si reduce riscul fracturilor.

Spanacul este bogat si in calciu, fosfor, potasiu, zinc si chiar seleniu, care protejeaza ficatul si previne Alzheimerul.

Anghinarea

De secole bune anghinarea a fost vazuta ca un afrodiziac. Este o planta bogata in fibre, care contine mai mult potasiu si magneziu decat orice alta leguma.

Antioxidantii sai ajuta la prevenirea atacului cerebral, iar vitamina C intareste sistemul imunitar.

Ghimbirul

Ghimbirul contine foarte multi compusi care ajuta sanatatea. In primul rand, el inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, dupa cum arata multe studii, mai ales in cazul cancerului de colon.

Toaca ghimir si serveste-l alaturi de peste marinat sau pui, de cate ori doresti.

Rosiile

Rosiile ajuta la prevenirea bolilor degenerative, iar licopenul continut iti protejeaza inima si circulatia, astfel incat toate organele sa functioneze asa cum trebuie.

Ciupercile

Ciupercile sunt bogate in antioxidanti si reduc riscul de cancer, prevenind aparitia celulelor tumorale. Daca le gatesti in vin rosu, care are resveratrol, castigi de doua ori mai mult.

Rodiile

Rodiile au polifenoli, care le dau si culoarea rosie, asemanatoare celei vinului. Un studiu recent de la UCLA arata ca rodiile previn cancerul de prostata sau incetinesc cresterea tumorii in cazul in care aceasta deja s-a format.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#alimente bune sanatate, #alimente crestere energie, #alimente prevenire boli, #alimente intarire sistem imunitar, #cele mai sanatoase alimente , #alimente