Alimente daunatoare oaselor tale

Marti, 25 Mai 2010, ora 09:05
6321 citiri
Alimente daunatoare oaselor tale
Foto: healthbeautyandfitness.com

Ceea ce mananci se reflecta la nivelul puterii organismului, vitalitatii si sanatatii tale. Trebuie sa stii ca sunt alimente sau vicii care fac parte deja din rutina ta zilnica si in timp ele iti vor afecta buna functionare a intregului organism.

Astfel, alimentatia joaca un rol vital in refacerea organismului tau. Trebuie sa stii ca sunt mancaruri care favorizeaza acest lucru, iar altele dimpotriva, blocheaza fixarea nutrientilor in organism. Structura osoasa este cea care se resimte cel mai rapid de la o alimentatie necorespunzatoare, informeaza care2.com.

Sarea pe care o consumi la fiecare masa poate fi cel mai aprig dusman al oaselor tale, daca nu controlezi atent cantitatea consumata. Acest lucru insa are repercursiuni la o varsta matura, cand apar de regula problemele osoase. Specialistii spun chiar ca 2.300 de miligrame de sodiu inseamna de fapt 40 de miligrame de calciu pierdut.

Masura cea mai buna pentru evitarea problemelor de mai tarziu este sa limitezi consumul de sare, atat cea pe care o adaugi la mancare cat si cea din semipreparate si mancaruri congelate, foarte bogate in saruri.

Bauturile acidulate sunt si ele daunatoare sanatatii oaselor tale. Acidul fosforic continut favorizeaza eliminarea calciului. Specialistii avertizeaza asupra riscului la care te expui daca inlocuiesti apa cu aceste bauturi. Evita deci paharul de suc de la fiecare masa, pentru ca pe termen lung el iti poate aduce multe batai de cap.

Cafeaua in exces are acelasi efect, pentru ca inhiba absorbtia calciului. Specialistii americani sunt de parere ca o ceasca de cafea dimineata, este suficienta pentru a te energiza inca de la prima ora.

Excesele de vitamina A din alimentatie conduc la carente de calciu. Astfel, chiar daca aceasta vitamina este vitala pentru imunitatea organismului si imbunatatirea vederii, studiile cercetatorilor au aratat ca o dieta bogata in vitamina A poate dauna sanatatii oaselor tale.

Alcoolul este binecunoscut deja pentru efectele sale nocive asupra intregului organism. Excesele de alcool au repercursiuni foarte grave asupra intregului organism, dar una dintre ele este slabirea intregului sistem osos. Mai mult, consumul de alcool limiteaza si capacitatea organismului de a se vindeca de orice afectiune, deci renunta la timp la acest viciu.

Uleiurile continute de hrana semipreparata, produsele de patiserie de pe piata sau prajiturile instant impiedica absorbtia vitaminei K de catre organism si astfel intreaga structura osoasa este afectata.

Pentru a evita acest lucru, incearca sa consumi cat mai multe legume verzi, pentru ca ele sunt o sursa sigura de vitamina K si te feresc de riscul slabirii sistemului osos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#alimente structura osoasa, #alimente daunatoare oaselor, #alimente slabire oase , #alimente