Alimente energizante de top

Duminica, 12 Septembrie 2010, ora 08:01
5369 citiri
Alimente energizante de top
Askmen

Rolul alimentelor nu este numai de a oferi organismului nutrientii necesari pentru functionarea acestuia, ci si de a furniza energia de care are nevoie pentru indeplinirea tuturor activitatilor zilnice.

Multe persoane beau o cafea atunci cand se simt fara vlaga, insa aceasta nu este solutia cea mai buna, chiar daca este eficienta. Asta deoarece alimente precum pestele gras, ouale sau nucile iti ofera mai multa energie decat cafeaua.

Potrivit askmen.com, iata care sunt alimentele de top ce reprezinta o sursa foarte buna de energie, mai ales daca esti o persoana activa, care face si antrenamente fizice frecvent.

1. Pestele gras

Somonul, macroul si heringul fac parte din aceasta categorie care se afla pe primul loc in topul recomandarilor. Acesti pesti sunt o buna sursa de acizi grasi omega-3 care ofera o multime de beneficii cum ar fi scaderea riscului de a face boli de inima si diverse tipuri de cancer sau reducerea inflamatiilor. Totodata, sunt bogati in proteine, vitamina B, magneziu, potasiu si reprezinta una dintre putinele surse alimentare de vitamina D.

2. Ouale

Acestea, mai ales cele imbogatite cu omega-3, au grasimi sanatoase, vitamina B si ceva vitamina D, fiind considerate drept cea mai buna sursa de proteine. Ouale reprezinta unul dintre alimentele cu cei mai multi nutrienti.

3. Nucile

Migdalele, nucile, alunele sunt bogate in grasimi sanatoase, fibre, proteine, vitamine, minerale si antioxidanti.

4. Semintele

Cele de in si canepa in special reprezinta o sursa buna de fibre, grasimi sanatoase (inclusiv omega-3), vitamine, minerale si antioxidanti.

5. Ovazul

Acesta ofera organismului carbohidrati complecsi, fibre si vitamina B, avand un indice glicemic scazut. De preferat ar fi sa nu alegi produsele foarte prelucrate (cum ar fi fulgii) ci variantele mai putin procesate (cerealele integrale), care sunt absorbite mai incet de catre organism, eliberand treptat energie.

6. Fructele

Mai ales caisele, bananele, kiwiul sunt bogate in potasiu, fructoza, fibre, vitamine, minerale si antioxidanti. Acestea sunt recomandate cu aproximativ o ora inainte de a face efort, pentru a oferi un plus de energie. Totodata, un amestec din banana, capsuni, cateva nuci sau seminte si iaurt constituie o combinatie foarte buna pentru recuperarea organismului dupa efort.

7. Apa

Deshidratarea limiteaza capacitatea fizica si psihica, apa avand un rol extrem de important in reglarea temperaturii corpului si a circulatiei sangvine, mai ales atunci cand faci efort fizic sau cand esti stresat.

8. Ceaiul

Atunci cand nu ai timp sau conditiile necesare pentru a te hidrata sau alimenta corespunzator, diferitele tipuri de ceai (verde, negru, etc.) pot fi un stimulent bun datorita continutului de cafeina, chiar daca aceasta substanta se afla intr-o proportie destul de mica in ceaiuri.

9. Cafeaua

Aceasta are cea mai mare concentratie de cafeina, continand si o cantitate considerabila de antioxidanti. Cafeaua te ajuta sa lucrezi mai mult si mai intens, insa nu trebuie bauta in exces sau folosita pe post de inlocuitor al hranei.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#alimente energie, #alimente energizante top, #cele mai bune alimente energizante , #alimente