Alimente ideale daca iti doresti sa devii tatic

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 16:15
4766 citiri
Alimente ideale daca iti doresti sa devii tatic

Calitatea spermei este o problema esentiala pentru cuplurile care isi doresc sa aiba copii, caci fara buna functionare a spermatozoizilor celulele nu se pot divide si o noua viata nu poate fi creata. Sunt destul de multi factori care perturba acest lucru, dar exista si cateva modalitati prin care barbatii isi pot creste fertilitatea, cum ar fi alimentatia.

Unele elemente nutritive, printre care si zincul, pot duce la impotenta atunci cand au un nivel mult prea scazut in corpul uman. Potrivit LiveStrong, in cadrul unui studiu din 2009 s-a cercetat nivelul de zinc din sperma atat in cazul barbatilor care puteau face copii, cat si al celor infertili. Primii aveau clar o cantitate mai mare de zinc, celei de-a doua grupe fiindu-i recomandat consumul de stridii, pui, vita, cereale fortifiate si naut.

Vitamina C: aceasta este solubila in apa si necesara pentru crestere si dezvoltare. Este si un antioxidant puternic, asa ca este bine sa consumi cat mai multe rosii, ardei, cartofi, capsuni si citrice.

Un studiu publicat in Jurnalul de Medicina in 2006 a aratat ca prea putina vitamina C in sperma o afecteaza, asa ca barbatilor care au aceasta problema le sunt recomandate 1.000 mg de suplimente pe zi, timp de 2 luni. Voluntarii implicati in cercetare au observat o calitate mai ridicata cu 43-66% dupa aceasta cura.

Seleniul: se gaseste in nuci, ton, carne de vita si oua, functia sa primara fiind aceea de antioxidant.

Jurnalul de Urologie a fost acela care a investigat legatura dintre cantitatea seleniului din sperma si fertilitatea barbatilor. Mai multi barbati au fost tratati cu 200 mcg de seleniu, 600 mg N-acetilcisteina sau un medicament cu efect placebo. Cei tratati cu primele 2 substante au aratat o imbunatatire clara a calitatii spermei, ceea ce inseamna ca aceasta combinatie poate fi de ajutor in cazurile de infertilitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sperma calitate sfaturi, #sperma fertilitate, #sperma alimentatie, #alimente fertilitate crescuta barbati , #alimente