Alimente magice, care te fac cu siguranta mai frumoasa

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 18:10
7341 citiri
Alimente magice, care te fac cu siguranta mai frumoasa

Daca in trecut specialistii erau convinsi ca infrumusetarea se obtine prin tratamente locale, aplicate indeosebi pe piele si pe par, expertii de astazi sustin ca alimentele consumate actioneaza in timp asupra infatisarii mai eficient decat cremele, sampoanele sau tratamentele locale.

Cercetatorii britanici si cei americani au dat publicitatii cateva din concluziile lor privind modul in care alimentele actioneaza favorabil sau defavorabil asupra aspectului nostru, noteaza Bigpicture.

Semintele de dovleac

Semintele de dovleac sunt adesea recomandate ca tratament nutritonist, dar experta Esther Blum din SUA considera ca ele trebuie sa faca parte din alimentatia oricarei persoane inca din tinerete, pentru ca pe parcurs sa se bucure de un ten sanatos si sa nu fie niciodata amenintata de neplacuta acnee, care poate afecta tenul si la maturitate.

Un studiu publicat in Buletinul Academiei Dermatologilor din SUA arata ca semintele de dovleac au un continut ridicat de zinc, care intretine aspectul sanatos al pelii si ajuta organismul sa inlature factorii agresivi la nivelul epidermei.

Expertii recomanda consumul zilnic a 1-2 linguri cu seminte de dovleac decojite, fie rontaite intre dinti, fie maruntite si introduse in alimentele de baza.

Nasturelul sau macrisul de balta

Planta este utila pentru a da pielii un aspect sanatos si lipsit de riduri. Nasturelul, denumit si macris de balta sau brancuta, se consuma in salate, asezonat cu ulei de masline si zeama de lamaie sau otet de mere.

Desi putin cunoscuta, planta este foarte raspandita. La noi in tara ea creste prin locuri mlastinoase, in apropierea izvoarelor si a paraiurilor sau alte locuri cu umiditate ridicata.

POtrivit unui alt specialisti din California, SUA, prezenta nasturelului in alimentatie reduce riscul de deteriorare a ADN-ului si intretine in permanenta un bun aspect al epidermei, daca este consumat sistematic.

Merele

Traditia acorda multa importanta principiilor active ale marului. De altfel, marul este fructul cel mai des intalnit in legenda si literatura. Inca aflati in Paradis, Adam si Eva au avut un mic conflict cu insusi Dumnezeu, din cauza marului, servit de Eva la desert.

Legenda mai vorbeste de Marul Discordiei, care a stat la baza conflictului dintre zeitele Hera, Atena si Afrodita. In literatura, Alba ca Zapada s-a inecat cu un mar, nu o data rivalii si-au servit un mar otravit, iar Wilhelm Tell a fost pus sa ocheasca sageata in marul aflat pe capul fiului sau.

Niciun fruct n-a stat atat de insistent in memoria inaintasilor ca marul. Lasand la o parte legenda si literatura, expertii americani constata ca, pana s-a inventat pasta de dinti, marul era secretul danturii sanatoase.

Insusi Hipocrate observa ca marul curata cavitatea bucala si intreg sistemul digestiv. Expertii de astazi sunt de acord ca marul este secretul dintilor frumosi si sanatosi, lipsiti de carii, fara pete cauzate de ceai, vin rosu, cafea si tigari.

Spanacul

Spanacul intretine frumusetea, dar si sanatatea ochiului. Este unul din putinele alimente care contin o substanta numita luteina, necesara pentru a elimina aspectul obosit al ochilor, asigurand astfel o infatisare placuta, proaspata.

Fasolea verde

Boabele de fasole verde contin o cantitate record de siliciu, necesar pentru ca parul sa aiba un aspect stralucitor si, mai ales, pentru ca acesta sa nu prezinte tendinta de a cadea si a se rari.

Dar, atentie: nu este vorba de un tratament pe care sa-l aplici dupa ce parul s-a rarit sau chiar a cazut. Consumate sistematic din tinerete, boabele de fasole verde impiedica imbatranirea parului.

Semintele de in

Un studiu publicat in British Journal of Nutrition arata ca, datorita continutului bogat de Omega-3, semintele de in asigura o buna hidratare a pielii, conferind epidermei un aspect uniform si catifelat. Semintele de in pot fi mancate ca atare sau presarate peste salata.

Kiwi

Kiwi este unul din fructele cu cel mai ridicat continut de vitamina C, dar si cu componenti care accelereaza asimilarea vitaminei de catre organsim. Vitamna continuta de kiwi incetineste procesul de imbatranire a intregului organism.

Ouale

Unii nutritionisti recomanda evitarea consumului de oua, din cauza continutului de colesterol. Corect este insa sa nu vorbim de evitare, ci numai de limitare. Ouale contin biotina, care asigura aspectul sanatos al unghiilor.

Doua sau trei oua saptamanal sunt suficiente pentru ca unghiile sa arate nu numai frumoase, dar si rezistente.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#seminte dovleac zinc, #alimente beneficii piele, #alimente par sanatos, #alimente ochi sanatosi, #alimente tinerete , #alimente