Alimente nesanatoase, aparent bune

Joi, 21 Iunie 2012, ora 18:19
6733 citiri
Alimente nesanatoase, aparent bune

Din ce in ce mai multi oameni aleg sa traiasca sanatos, ceea ce include miscare, dar si o alimentatie adecvata. Unii dintre acestia, insa, se pacalesc singuri, fara sa-si dea seama, caci consuma alimente despre care cred ca le fac bine, dar care, in realitate, sunt nesanatoase.

Iata la ce trebuie sa ai grija atunci cand mananci, conform Listverse:

Uleiurile de gatit

Uleiurile provin din plante, asa ca teoretic ar trebui sa fie sanatoase. Mlte restaurante folosesc insa ulei de palmier, aproape pur saturat (ceea ce inseamna nesanatos). El este semi-solid la temperatura camerei si devine lichid atunci cand este incalzit. Daca incerci sa il eviti, incearca sa mananci mai rar la restaurant si sa iti gatesti singur, acasa, folosind mai ales uleiul de masline.

Pastele

Desi exista nenumarate variante, cateva tipuri de paste sunt preferate de mai toata lumea. Spaghetele, taieteii ori carbonara sunt printre cele mai comune, insa toate au la baza faina alba, amestecata cu apa si oua. Nu au vitamine, minerale si abia daca vei gasi cateva fibre in ele. Constau mai ales in carbohidrati sau, ce e mai rau, sare si grasimi nesanatoase.

Painea alba

Aceasta se aseamana din punct de vedere al compozitiei cu pastele. Asa ca nici aceasta nu iti ofera beneficii si ar fi de dorit sa recurgi la ea cat mai rar.

Ketchup-ul

Nu lasa faptul ca este iubit de atata lume sa te pacaleasca si ca este sanatos. Desi contine atioxidanti precum licopenul, care reduc riscul producerii unor posibile mutatii in organism si, astfel, riscul de cancer, ketchup-ul abunda in zahar, pana la 26% carbohidrati si multa sare.

Multe dintre tipurile de ketchup de pe plaja sunt extrem de procesate, asa ca nivelul licopenului este mult redus fata de rosiile proaspete, care sunt recomandate atunci cand vine vorba de consum.

Sosul de soia

Soia este considerata ca fiind una dintre cele mai sanatoase alimente, avand si un gust placut, foarte versatil si necontinand grasimi. Spre deosebire de alte produse din soia, sosul nu contine atat de multi izoflavoni. In plus, sosul are de cele mai multe ori si sare, dar si chimicale despre care multe studii spun ca sunt cancerigene.

Alunele de padure

Nucile si alunele sunt in general sanatoase, fiind pline de minerale, fibre si vitamine. Nici alunele de padure nu fac exceptie, insa acestea devin nocive atunci cand sunt procesate si impachetate. Este adaugata sare, ca sa nu mai vorbim despre grasimile saturate, de la uleiurile in care sunt prajite.

Astfel, desi vei avea parte de omega 3 si omega 6, vor exista si elemente nocive. Din fericire exista si varianta naturala, de preferat intotdeauna.

Sucul de fructe

Multi oameni cred ca sucul de fructe este atat de bun incat substituie adesea fructele cu acest lichid. Este adevarat ca sucul, chiar si din comert, are vitamine, dar si mult zahar. Pulpa, cea care are cele mai multe fibre, este inlaturata, asa ca un element sanatos dispare in totalitate.

Mai bine ia-ti la pachetel fructele ca atare si vei avea mai mult de castigat.

Unii oameni își atacă zilnic corpul și creierul, fără să știe: Un obicei duce la boli de inimă și demență
Unii oameni își atacă zilnic corpul și creierul, fără să știe: Un obicei duce la boli de inimă și demență
Un grup de oameni de știință din Statele Unite și Australia, care a condus o amplă cercetare publicată în British Medical Journal din luna februarie 2024, a dezvăluit că unii oameni își...
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
#alimente nesanatoase, #alimente rele sanatate, #mancare nesanatoasa, #alimente grasimi saturate, #alimente mult zahar , #alimente