Alimente pe care femeile ar trebui sa le consume mai des

Marti, 30 Martie 2010, ora 07:06
7343 citiri
Alimente pe care femeile ar trebui sa le consume mai des
Foto: Care 2

Femeile, indiferent de varsta si ocupatie, au nevoie de multe substante nutritive esentiale, pentru buna functionare a organismului. Fier, calciu, magneziu, vitamina K, acid folic, vitamina D si omega 3 sunt doar cateva dintre substantele nutritive necesare unei femei.

Pentru a asimila cat mai mult substante, femeile trebuie sa consume cateva alimente importante.

Broccoli este cel mai bun aliment atunci cand vine vorba de protejare impotriva cancerului, aminteste Care2. Contine fitonutrienti puternici care neutralizeaza substantele cancerigene.

Un alt anticancerigen continut de broccoli este Indol-3-carbinol, ce este foarte sanatos pentru femei. Acesta reduce riscul aparitiei cancerului de san si de col uterin.

De asemenea, broccoli este o sursa excelenta de acid folic si vitamina B. In primul rand, acidul folic este una dintre cele mai bune substante nutritive pentru femeile gravide, sprijinind dezvoltarea corespunzatoare a sistemului nervos al fatului si protejeaza impotriva defectelor din nastere.

De asemenea, numeroase studii au demonstrat ca acidul folic este bun in cazul depresiei, deoarece creste nivelul serotoninei.

Broccoli functioneaza si ca un diuretic natural, reducand senzatia de balonare, asociata des cu sindromul premenstrual. Acest aliment mai contine vitamina C, vitamina K, vitamina A, potasiu, triptofan, vitamina B, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc si vitamina E.

Pentru ca broccoli sa aiba un gust bun, atunci cand gatesti trebuie sa il pui la abur aproximativ cinci minute sau pana cand devine verde stralucitor.

Ceapa este foarte buna pentru organismul nostru. Are rol antiinflamator, antibacterian si este un aliment ce subtiaza sangele in mod natural. Ceapa este bogata in crom, vitamina C, vitamina B6, triptofan, acid folic si potasiu.

Este foarte buna pentru combaterea cancerului, artritei, osteoporozei. De asemenea, lupta impotriva racelii, febrei si astmului. Ceapa ajuta la prevenirea constipatiei, creste circulatia sanguina, promoveaza sanatatea inimii, este buna in cazul tensiunii arteriale mici.

De ce este ceapa foarte buna in cazul femeilor? Pentru ca doamnele prezinta un risc mai mare de patru ori decat barbatii de a dezvolta osteoporoza.

Ceapa ajuta la prevenirea pierderii densitatii osoase prin distrugerea osteoclastelor, un tip de celule osoase care este responsabil pentru distrugerea oaselor. Acest aliment functioneaza precum bifosfonatii, un tip de medicament prescris pentru prevenirea bolilor osoase.

Cinci superalimente pentru femei

Legumele cu frunze verzi, precum varza creata si spanacul, contin cantitati mari de vitamina K, A, C, calciu, potasiu, beta-caroten, mangan, acid folic, magneziu, fier si fibre alimentare.

In urma unui studiu s-a demonstrat ca femeile care consuma astfel de legume prezinta un risc cu 40% mai mic de a dezvolta cancer ovarian, in comparatie cu femeile care nu consuma.

Spanacul contine foarte mult fier, ce protejeaza sistemul imunitar si ajuta organismul sa produca energie. Este foarte important pentru femeile insarcinate si pentru femeile aflate la menstruatie. Trebuie sa ai foarte mare grija, deparece deficitul de fier provoaca anemie.

De asemenea, spanacul contine magneziu, care joaca un rol semnificativ in multe procese cheie biologice ale organismului tau. Aceasta leguma consolideaza sistemul imunitar, intareste oasele, relaxeaza muschii si reduce stresul si anxietatea.

Multe legume cu frunze verzi contin vitamina E, ce ajuta femeile aflate la menopauza sa nu aiba bufeuri insuportabile. Vitamina K din aceste legume este vitala pentru sanatatea oaselor si joaca un rol unic in prevenirea osteoporozei.

Fasole. Nu conteaza ce tip de fasole alegi, fiecare vine cu un pachet foarte mare de substante nutritive. Fasolea reprezinta o sursa importanta de acid folic, fibre, triptofan, fier, magneziu si potasiu, substante esentiale ce scad aparitia diabetului, hipertensiunii arteriale si cancerului de san.

Fasolea Pinto contine aproape 15 grame de fibre. De asemenea, fasolea regleaza digestia, scade nivelul colesterolului rau, ajuta in controlul greutatii si previne bolile de inima.

Somonul salbatic este bogat in acizi grasi omega 3, vitamina D, fier. Atunci cand cumperi somon, ai grija ca acesta sa nu fie crescut in crescatorie, deoarece acesta contine niveluri semnificative de subtante cancerigene si alte toxine.

Somonul este unul dintre putinele alimente ce sunt bogate in vitamina D, necesara organismului pentru a absorbi calciul, ce promoveaza cresterea normala a oaselor.

Organismul uman nu produce acizi grasi esentiali, asa ca trebuie sa ii iei din dieta, iar pentru acest lucru somonul salbatic este perfect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#alimente necesare femei, #alimente sanatate femei , #alimente