Alimente pe care nu ar trebui sa uiti sa le consumi

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 17:35
5927 citiri
Alimente pe care nu ar trebui sa uiti sa le consumi

Mananci cirese? Dar afine sau kiwi? Pentru ca ar trebui. Sau esti precum marea majoritate, care uita sa-si puna in cos si fructe atunci cand da pe la piata/supermarket?

Daca ne referim doar la kiwi, afla ca sunt pline de vitamina C. Practic, conform Forbes, un kiwi contine 115% din necesarul de vitamina pe care ar trebui sa o consumi zilnic. E, de asemnea, slab in calorii, un fruct continand circa 45 de calorii.

Nu fugi de grasimi!

Potrivit nutritionistului american Jonny Bowden, oamenii se feresc de grasimi, ignorand faptul ca organismul are nevoie si de asa ceva. In grupa alimentelor ce trebui consumate, grasimile continute fiind benefice pentru organism, intra carnea de vaca, solonul si nucile de cocos.

Acestea se afla chiar in top 10 al alimentelor ce trebuie consumate, potrivit specialistului, autor al mai multor carti pe aceasta tema.

Somonul, de exemplu, este intesat de acizi omega 3, esentiali pentru sanatatea inimii si a creierului. Tot somonul este indicat daca se doreste scaderea presiunii arteriale. In caz de inflamatii si pentru o stare generala buna este, de asemenea, recomandat.

Tot in topul care cuprinde primele 10 alimente esentiale pentru sanatate este si ciocolata neagra. Dupa cum a demonstrat un studiu realizat in 2005, ciocolata neagra, cu cel putin 60% cacao, ajuta sistemul cardiovascular, drept pentru care nu ar trebui sa lipseasca de pe lista d cumparaturi.

Tine-te de dieta mediteraneana!

Potrivit specialistului si nu doar lui, dieta mediteraneana este calea sigura spre o sanatate mai buna, datorita fructelor si legumelor consumate din belsug, boabelor de grau, pestelui si uleiului sau untului de masline.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#alimente esentiale, #top 10 alimente, #dieta mediteraneana sanatoasa, #nutritionist Jonny Bowden, #somon, #kiwi, #cirese, #ciocolata neagra, #nuca cocos , #alimente