Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Beneficii incredibile ale ardeiului iute

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 20:53
8940 citiri
Beneficii incredibile ale ardeiului iute

Ardeiul iute este foarte bun in mancaruri, dar, pe langa gustul sau intens, ofera si numeroase beneficii organismului.

Iata ce lucruri bune face acesta, conform Mental Floss:

Omoara celulele canceroase

Celulele umane se extermina printr-un proces numit apoptoza. Dar in anumite feluri de cancer, apoptoza nu mai apare, celulele se multiplica in continuu, transformandu-se treptat in tumori. Aici intervine ardeiul iute, care prin capsaicina continuta lupta cu tumorile de la nivelul pancreasului, al plamanilor si prostatei.

Ii protejeaza pe oamenii aflati pe mare

Toti oamenii obisnuiti cu apa stiu ca lipitorile nu sunt un semn bun. Daca acestea se asaza in numar mare pe o ambarcatiune, ea nu va mai fi la fel de hidrodinamica, putand sa consume chiar cu pana la 30% mai mult combustibil.

De aceea, multi oameni ai marii apeleaza la ardei iute pentru a tine lipitorile departe. Ideea i-a venit lui Ken Fischer, un marinar american, in anii '90.

In plus, in apele cu rechini numerosi, plase cu ardei iute sunt prinse in spatele ambarcatiunii, pentru a tine mamiferele la departare.

Calmeaza durerea

Capsaicina este aceea care ajuta la amortirea durerii. Atunci cand atinge limba, receptorii durerii sunt activati, de aceea se simte si acea senzatie de arsura. Apoi, insa, senzatia ajuta la calmarea altor dureri din corp. Medicina spune ca ardeii iuti ajuta in special in caz de artrita.

Se spune ca substanta care va revolutiona anestezia, la un moment dat, va fi capsaicina. Cercetatorii de la Univesitatea Harvard au descoperit ca injectand capsaicina in sobolani, aceasta actioneaza ca un anestezic local.

Te fac sa uiti ce gust rau au

Desi sunt multe persoane cu adevarat indragostite de senzatia pe care le-o dau ardeii iuti, acestia nu au un gust prea bun. Cu toare acestea, multi spun ca ei dau dependenta. Asta nu este adevarat, dupa cum au aratat numeroare studii, caci nu duc la pierderea controlului, sevraj sau alte simptome clasice ale dependentei.

In schimb, capsaicina este cea care ajuta la eliberarea endorfinelor, asa ca organismul apreciaza starea de bine, asa explicandu-se de ce suntem singurele mamifere care consuma ardei iute. Starea de euforie poate sa creasca atat de mult dupa ce consumi ardei iute, de parca tocmai ai fi practicat un sport extrem.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ardei iute endorfine, #ardei iute efect anestezic, #ardei iute beneficii sanatate, #ardei iute prevenire tumori , #alimente